Parcul dendrologic Simeria, jud. Hunedoara

Parcul dendrologic Simeria se afla in orasul omonim din judetul Hunedoara, la o distanta de circa 10 km fata de Deva. 

Din punct de vedere al calitatii speciilor vegetale care il compun si chiar din punct de vedere istoric se numara printre obiectivele reprezentative din tara noastra. Uneori este enumerat printre cele mai frumoase parcuri naturale din lume.

Parcul dendrologic Simeria a luat fiinta in urma cu mai bine de 250 ani in jurul castelului nobiliar Gyulay, cand s-au plantat numeroase specii aduse din Japonia, China, America de Sud ori alte colturi ale lumii. 

Nicaieri in Europa Centrala si de Sud-Est nu veti mai intalni laolalta speciile exotice rare care care s-au aclimatizat pe malul Muresului. Cateva exemple edificatoare sunt: bambusul, eucaliptul, magnolia, arborele de pluta si coniferul oriental.

Valoroasa colectie de plante lemnoase, exotice si indigene acopera o suprafata totala de 67 hectare si se subordoneaza stilului englezesc de amenajare. 

Arboretumul include peste 2000 de unitati sistematice, fiind prezente 140 specii europene, 250 specii nord-americane, 470 asiatice, restul speciilor fiind comune pentru doua sau trei continente.

Sursa foto 1,2,3

I. C.

Articole asemănătoare

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Ojcow, Polonia

  Parcul National Ojcow se numara printre obiectivele naturale cele mai bine cotate din apropierea orasului Cracovia, capitala istorica a Poloniei.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.

 • Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina

  Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina este situat in nord-vestul Muntilor Sureanu din Carpatii Meridionali, si se numara printre cele mai complexe si valoroase arii protejate din Romania.

 • Parcul National Gran Paradiso, Italia

  Parcul National Gran Paradiso este situat in nordul Italiei, in grupa estica a Alpilor Graici si cuprinde mai multe masive montane cu altitudini cuprinse intre 800 m si 4061 m.


Warning: fopen(cache/ac8ac5f2df29651c762720ef95d96b9a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139