Citeste articole din "Plante medicinale"

 • Anghinarea, aliment cu proprietati de medicament

  Anghinarea, aliment cu proprietati de medicament

  Anghinarea este unul dintre cele mai generoase daruri pe care ni le pune la dispozitie natura. Fiarta, preparata la abur sau consumata cruda in salata, cu putin ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic, ea contribuie esential la sanatatea organismului.

 • Vulturica (hieracium pilosella)

  Vulturica (hieracium pilosella)

  Vulturica (hieracium pilosella) este o planta perena din familia Compositae, cu petale galbene sau portocalii, care se remarca atat prin frumusetea sa cat si prin calitatile terapeutice pe care le poseda.

 • Nalba si calitatile sale medicinale

  Nalba si calitatile sale medicinale

  Din cele 16.000 de plante medicinale folosite de oameni pe Glob, in Romania exista 700 de plante medicinale spontane sau cultivate, ocupand primul loc in lume in acest domeniu.

 • Scorusul de munte si sanatatea

  Scorusul de munte si sanatatea

  Scorusul de munte sau sorbul pasaresc este o planta care-si are radacinile atat in sens propriu cat si figurat in pamantul batranului continent european.

 • Proprietatile medicinale ale pirului

  Proprietatile medicinale ale pirului

  Pirul (Agropyrum repens) este o planta ierboasa asemanatoare cu graul, care spre deosebire de ruda sa nu face decat sa produca neplaceri agricultorilor din cauza extinderii rapide si a radacinilor care invadeaza solul pana la adancimi mari.

 • Ghintura contribuie la sanatatea ficatului

  Ghintura contribuie la sanatatea ficatului

  Ghintura nu este doar una dintre florile pe care iti face placere sa le admiri la marginea padurilor, este o planta medicinala redutabila care si-a rasfrant beneficiile asupra intregi generatii de oameni suferinzi.

 • Silurul

  Silurul

  Planta face parte din flora spontana a tarii noastre si este considerata semi-parazita fiindca se dezvolta numai in compania altor specii de la care primeste o parte din nutrienti.


Warning: fopen(cache/be1e4b8be32e0c2940542196b31df460) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139