Citeste articole din "Plante medicinale"

 • Obligeana, izvor de sanatate

  Obligeana, izvor de sanatate

  Obligeana, dupa numele sau stiintific Acorus calamus L., este o specie erbacee utilizata in medicina naturista, originara din indepartata Indie, care iubeste apele statatoare si locurile mlastinoase.

 • Plante folositoare in caz de hipocalcemie

  Plante folositoare in caz de hipocalcemie

  Dupa cum indica numele acestei afectiuni, ea se caracterizeaza prin scaderea concentratiei calciului din sange sub nivelul normal (9-11 mg/100 ml) ca urmare a unui complex de factori.

 • Traista ciobanului si calitatile sale terapeutice

  Traista ciobanului si calitatile sale terapeutice

  Traista ciobanului este o plantuta autohtona din familia verzei (Brassicaceae) intalnita oriunde exista sol bun si niscai soare, pe pajisti, in gradini si chiar in smocurile de iarba de pe marginea drumului.

 • Cinci plante care iti redau pofta de mancare

  Cinci plante care iti redau pofta de mancare

  Prezenta ori absenta pofetei de mancare este un indicator esential in evaluarea starii de sanatate. Lipsa poftei de mancare se manifesta prin slabire, adica printr-o stare fiziologica ce presupune scaderea greutatii corpului cu peste 15% din greutatea normala.

 • Socul - un remediu natural eficient

  Socul - un remediu natural eficient

  Socul este o planta cu multiple calitati terapeutice, nelipsita din cartile de specialitate care o trateaza ca pe una dintre cele mai importante remedii naturale.

 • Rubarba - caracteristici si utilizari

  Rubarba - caracteristici si utilizari

  Rubarba (Rheum palmatum) este o planta erbacee perena originara din nordul Chinei si Podisul Tibet care a fost aclimatizata in Europa abia la sfarsitul secolului al XIX-lea. Chiar daca frunzele sale sunt extrem de toxice, celelalte parti ale plantei au fost intrebuintate din cele mai vechi timpuri in scopuri medicinale si culinare.


Warning: fopen(cache/d03a751e046c86f29ba8656d3e29ddd8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139