Citeste articole din "Plante medicinale"

 • Istoria plantelor medicinale

  Istoria plantelor medicinale

  Substantele din medicamente erau extrase si formate din diferite ierburi si plante inca din anul 6000 i.e.n. indiferent ca era vorba despre China, Persia, Egipt, Grecia, Roma

 • Plante medicinale. Odoleanul

  Plante medicinale. Odoleanul

  Odoleanul (Valeriana officinalis) sau gusa-porumbelului este o planta perena originara de pe teritoriul Europei si Asiei, cu tulpina inalta si neramificata, cu frunze lungi si flori trandafirii sau albe.

 • Plantele medicinale necesare in orice locuinta

  Plantele medicinale necesare in orice locuinta

  Exista plante medicinale pentru absolut orice afectiune a corpului, insa in caz de imbolnaviri serioase nu acestea ar trebui sa fie primul mijloc la care recurgem, ci sa ne adresam numaidecat medicului.

 • Galbenelele - un remediu natural stravechi

  Galbenelele - un remediu natural stravechi

  Galbenelele sunt plante de cultura anuala intalnite frecvent pe tot teritoriul Romaniei ce sunt caracterizate de un miros puternic balsamic si de multiple proprietati curative.

 • Ciuperci medicinale

  Ciuperci medicinale

  De mii de ani plantele s-au dovedit a fi benefice pentru tratarea bolilor si pentru a preveni aparitia unor afectiuni.

 • Ceaiul de tei - aliment si medicament de exceptie

  Ceaiul de tei - aliment si medicament de exceptie

  Ceaiul de tei se numara deseori printre alimentele mesei de dimineata preferate de copii si adulti. In timp ce micutii il apreciaza pentru gustul placut, cei mari sunt atrasi de beneficiile care se ascund in spatele acestei proprietati gustative.

 • Usturoiul - un remediu natural stravechi

  Usturoiul - un remediu natural stravechi

  Usturoiul (Allium Sativum) este o planta intrebuintata din vremuri stravechi ca remediu magic si medical. Utilizarea in scop culinar isi are inceputul cu sute de ani in urma si s-a datorat aromei sale puternice.

 • Anghinarea, un miracol din Cartagina

  Anghinarea, un miracol din Cartagina

  Anghinarea isi are originea in Cartagina si in regiunile mediteraneene, fiind cultivata inca din antichitate pentru calitatile sale exceptionale de vindecare a anumitor afectiuni.


Warning: fopen(cache/04656b3efc4e906b7884bcc1c9df3c05) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139