Plantele agatatoare, folositoare intr-o gradina mica

plante flori arbusti

 Plantele agatatoare pot avea acelasi rol asemeni arbustilor, anume utilizarea in vederea amenajarii placute a unui spatiu restrans si realizarea unui cadru intim protejat de vecinatate.

Daca aveti o gradina mica, aceste plante pot fi folosite pentru a ascunde ziduri sau garduri. De asemenea, acestea pot oferi adapost sau umbra anumitor structuri si anexe.

De exemplu, pentru a acoperi ceva neplacut ca aspect, cum ar fi o magazie, un rezervor de apa, perete, gard,  sunt foarte utile. In plus, nu veti cheltui sume mari de bani si veti avea un spatiu frumos si plin de viata.

Singura problema care ar putea aparea este aceea ca o planta agatatoare trebuie supravegheata, deoarece unele dintre acestea pot bloca unele conducte de scurgere sau jgheaburi.

Daca sunteti ingrijorati de plantele agatatoare care v-ar putea provoca daune in gradina, evitati  iedera  care se agata chiar si pe suprafete netede, precum peretii din beton ori in mici fisuri din perete, crescand si extinzandu-se apoi prin largirea acestor crapaturi.

Plantele cataratoare sunt foarte potrivite pentru pergola. In orice mod le-ati utiliza, acestea adauga un caracter special gradinii dumneavoastra.

Articole asemănătoare

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Trucuri neobisnuite pentru o gradina frumoasa

  Aveti probleme cu buruienile si nu doriti sa folositi erbicide traditionale? O solutie simpla, usor de folosit si la indemana este banalul otet. Alegeti un otet bio, de buna calitate, pe care il puneti intr-o sticla cu aspersor, si stropiti toate buruienile pe care le vedeti.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Idei pentru o gradina mica

  Poate ca suprafata disponibila nu este foarte mare, insa aproape intotdeauna salvarea va veni prin dispunerea pe verticala a plantelor

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.


Warning: fopen(cache/edc5969aaea91d5624e1facdc6b2c9c2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139