Pomme du Limousin: savoare si gust in stil francez

Soi de mere mari, cu gust proaspat si savuros, originar din regiunea franceza Limousin (unde este cultivat in continuare extensiv, devenind un veritabil simbol local), Pomme du Limousin este o alegere excelenta ca mar de desert, dar este bun si pentru suc sau diverse retete de desert. Este un fruct mediu spre mare, de un verde pal cu pete galbui, mai pronuntate in cazul fructelor bine coapte, care au fost expuse mai mult timp soarelui, cu pulpa ferma, zemoasa, putin crocanta, alba si dulce, cu note usor acrisoare.

Foarte apreciate de cunoscatori pentru gust si pentru ca suporta bine depozitarea si transportul, sunt din pacate greu accesibile in afara regiunii si un deliciu culinar proaspat si plin de vitamine sau un desert sanatos, recomandat oricarei varste. O varianta de mar Golden, Pomme du Limousin poate fi folosit in bucatarie sau pentru un pahar de suc proaspat stors.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/5ae16f72debb2a6e4dc66b7b340acee0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139