Prajitura apetisanta cu pere si scortisoara

 O prajitura parfumata cu gust special puteti savura daca preparati reteta de prajitura cu pere si scortisoara.


Ingrediente:


Pentru aluat:

200 g unt sau margarina

150 g zahar

1 pliculet de zahar vanilat

2 oua

150 ml lapte

250 g faina

1/2 plic de praf de copt cu sofran


Pentru umplutura:

5-6 pere

250 ml vin alb

100 g de zahar

1 lingurita rasa de scortisoara

1 lingurita de esenta de portocale

1 pliculet de gelatina

200 ml apa rece

1 plic de budinca de vanilie


Pentru ornat:

200 g de zahar pudra

4 pliculete de zahar vanilat

1 pliculet de scortisoara

 

Se realizeaza astfel:

Untul sau margarina se bate spuma impreuna cu zaharul.

Se adauga si zaharul vanilat cu laptele si ouale.

Se pune si faina amestecata cu praful de copt.

Se pregateste o tava acoperita cu hartie de copt.

Aluatul gata preparat se pune in tava.

Cuptorul se incalzeste in prealabil.

Apoi se pune tava in cuptor si se lasa aproximativ 20 de minute.

Blatul gata facut se rastoarna peste o hartie tapetata cu zahar pudra.

Hartia de copt se poate sterge cu putina apa rece pentru ca blatul sa se desprinda mai usor.

Cand acesta s-a racit, se taie blatul pe latime, in doua parti egale.

Perele se spala si se curata de coaja si de seminte.

Apoi acestea se taie in bucati mici.

Se pun intr-un castron.

Vinul alb impreuna cu gelatina se amesteca bine.

Se presara si scortisoara cu zaharul.

Apoi se pune pe foc pana da intr-un clocot.

Se adauga in acest lichid bucatile de pere.

Se lasa sa clocoteasca timp de 2 minute, amestecand mereu.

Praful de budinca de vanilie se amesteca cu putina apa rece.

Apoi se adauga in compozitia de mai sus.

Se lasa sa dea intr-un clocot, amestecand mereu.

Se adauga dupa aceea si esenta de portocale.

Apoi se ia vasul de pe foc.

Umplutura rezultata se pune peste blat.

Se acopera cu cealalta jumatate de blat.

Se lasa la frigider timp de 3 ore.

Zaharul pudra se amesteca cu cel vanilat.

Cu acest amestec se pudreaza prajitura.

Apoi peste zaharul pudra se pune o forma de para.

Pe blat se deseneaza forma de para.

In interiorul formei de para se presara pudra de scortisoara.

Pe toata suprafata prajiturii se mai creeaza cateva astfel de pere pentru un aspect deosebit al prajiturii rezultate.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/8200fe6faed3dfb106efbdbc18b69715) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139