Prepararea alifiilor

 Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.

Alifia de coada soricelului

Alifia de coada soricelului se prepara astfel: se infierbanta bine 90 g de unt nesarat sau untura de porc, dupa aceea se adauga 15 g de flori de coada soricelului proaspete si taiate marunt, se lasa sa sfaraie scurt in grasime, se amesteca si se da tigaia deoparte, lasandu-se la macerat pana a doua zi, cand se incalzeste usor, se strecoara prin tifon si se introduce în borcan uscat, care se pastreazã la frigider. Cu aceasta alifie pot fi tratati hemoroizii.

Alifia de sanziene

Alifia de sanziene se prepara astfel: 1 kg unt, margarina sau untura de porc fara sare, se topeste. Se pun florile de sanziene taiate marunt, circa 2 pumni si se adauga 50 g ceara de albine, se amesteca cu o lingura din lemn pana se coloreaza in maroniu, apoi se ia de pe foc si se lasa la macerat pana a doua zi, cand se incalzeste usor si se strecoara cu ajutorul tifonului. Se pastreaza la frigider, in cutii sau borcane.

Se trateaza prin masare sau frectie urmatoarele boli: bolile de piele, ale gusii, ale glandei tiroide, ulceratiile canceroase, tumoarea canceroasa de pe laringe. In acest ultim caz se foloseste si ceaiul preparat din 300 g flori de filimica, 100 g coada soricelului, 100 g urzica, la 2 l de apa, care se bea cu inghitituri mici din 20 in 20 de minute.

Alifia de galbenele

Se iau 2 pumni de flori, frunze si tulpini, se vor taia marunt, se vor pune in 1 kg unt, margarina sau untura de porc, fara sare, 50 g ceara de albine, iar cu o lingura din lemn se va amesteca pana capata culoarea maronie, apoi se lasa la macerat pana a doua zi, cand se incalzeste si se strecoara prin tifon. Se tine la frigider in borcane sau cutii.

Se trateaza prin masarea usoara a zonei afectate: varicele, flebita, ulcerul varicos, diverse fistule, degeraturile, arsurile, cancerul mamar, leziuni ale sanului, se reduc cicatricile, impotriva ciupercilor de la picioare, a umflaturilor, abceselor, pustulelor, reumatismului.

Alifia de musetel

Se prepara ca cea de galbenele si se foloseste pentru masaj in cazul hemoroizilor, vindecarea ranilor.

Articole asemănătoare

  • La ce puteti folosi cojile de citrice

    Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.

  • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

    Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.

  • Dulceata de struguri

    Data fiind perioada pe care o parcurgem, nimic nu cade mai bine unei gospodine decat sa se ocupe cu prepararea dulceturilor.

  • Beneficii uimitoare ale mustului

    Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

  • Retete de post. Mancare de telina cu morcovi

    Daca v-ati plictisit de prepararea clasicelor retete de post, puteti incerca sa pregatiti si mancarea de telina cu morcovi. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:


Warning: fopen(cache/fa211bd0c6a470901738c28532787f17) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139