Puricii de plante

purici de plante

purici de plante (macro)

Exista multe tipuri de astfel de purici, printre care si cei numiti puricii rosii ai plantelor. Ei sunt insecte foarte mici, care traiesc in colonii dense pe partea inferioara a frunzelor, sugand seva plantei.

frunza infestata cu purici de plante

Simptomele infestarii cu purici sunt aparitia unor pete argintii pe varful frunzelor, in rest pot varia de la o planta la alta. O frunza cu purici va fi nisipoasa la atingere. Puricii se "hranesc" cu multe tipuri de plante, dar prefera florile de interior.

Combaterea puricilor de plante
Temperaturile crescute, umiditatea scazuta din aer sunt conditiile in care se dezvolta din plin puricii. Udati bine plantele si spalati-le frecvent. Daca detectati daunatori, mai intai spalati planta insistent cu un burete cu apa calduta, astfel incat sa dati la o parte toate insectele; o metoda la indemana e sa le stropiti apoi cu o solutie de apa calduta combinata cu 2-3 picaturi de detergent de vase si spirt. In plus, la magazinele de specialitate se gaseste Mospilan (pulbere sau fiole), cu care se stropeste planta; se face o pauza de 7 zile dupa care se reia in cazul in care nu au disparut (sol. se dizolva in apa). 

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Magia florilor de Lisianthus

  Florile de Lisianthus au un aspect care inspira feminitate, sunt genul de plante admirate de oricine dar pe care foarte putini oameni stiu sa le numeasca corect. Numele provenit din latina inseamna floare amara, si face trimitere la

 • Farmecul si istoria gradinilor de iarna

  In secolul XVI au intrat in spatiul european o sumedenie de plante din regiuni tropicale si exotice. Clima de pe “Batranul Continent” nu a

 • Goldenrod, o planta de toamna cu proprietati medicinale

  Goldenrod, cunoscuta si sub numele solidago, este o planta ce face parte din familia Asteraceae, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari familii de plante cu flori din lume, cuprinzand mai mult de 1500 de genuri si aproximativ 23.000 de specii raspandite in intreaga lume.

 • Delphinium, o floare de toamna deosebita

  Delphinium este o floare de toamna ce face parte din familia de plante perene Ranunculaceae si este originara din emisfera nordica.


Warning: fopen(cache/b1acaa0115cd795e4e06f48179fed4df) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139