Rezervatia Naturala Padurea Hagieni

 Padurea Hagieni este o rezervatie naturala din Podisul Dobrogei de Sud, situata intre satele Hagieni si Albesti.

Aceasta padure se intinde pe 584 de hectare din care 207,40 de hectare sunt alocate rezervatiei propriu-zise.

Rezervatia forestiera Hagieni este alcatuita din 100 de hectare de stejari, carpinita si poieni, iar la vest din 28 de hectare de vai stancoase si poieni cu specii de plante erbacee.

Padurea Hagieni este ocrotita din anul 1962, aici aflandu-se numeroase specii de flori ocrotite precum vioreaua, brebenelul, brandusa aurie, zambila, stanjenelul, bujorul, coada soricelului, iasomia, etc.

Din fauna padurii Hagieni putem enumera broasa testoasa dobrogeana de uscat, coluberul si vipera de padure. Totodata in aceasta rezervatie vietuiesc si numeroase specii de paianjeni.

Articole asemănătoare

 • Rezervatia mixta Saraturi Murighiol

  Vizitata pentru peisajul deosebit si practicarea pescuitului, Rezervatia mixta Saraturile Murighiol face parte din Rezervatia Naturala Saraturi. Obiectivul este accesibil turistilor fara taxa de vizitare si ofera conditii bune de campare.

 • Parcul Natural Defileul Muresului Superior

  Parcul Natural Defileul Muresului Superior este o arie protejata situata in regiunea central-nordica a Romaniei, in raza comunelor Deda, Rastolita, Lunca Bradului si Stanceni.

 • Roua cerului si Rezervatia Tinovu Mohos

  Roua cerului (Drosera rotundifolia), unica planta carnivora din Romania se intalneste in turbariile din muntii nostri dar si in nordul Europei, America de Nord, Siberia, Corea, Japonia si Noua Guinee.

 • Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna se intinde pe teritoriul judetelor Bistrita-Nasaud, Maramures si Suceava si constituie una dintre cele mai importante arii protejate din Romania.

 • Rezervatia naturala Fanjingshan, China

  Rezervatia naturala complexa Fanjingshan din China are suprafata de 567 km patrati si este situata in nord-estul provinciei Guizhou, pe muntele omonim,


Warning: fopen(cache/dc2b18875436a28bfac841495466650b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139