Salata gustoasa cu castraveti si dovlecei

 Castravetii se consuma in salate sau simpli, taiati felii sau cubulete. Doza recomandata este de macar 200 de grame pe zi cu un aport de 20 kcal la 100 g, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitaminele B si C.

 In cazul dovleceilor, indiferent de modul de administrare, este necesar sa retinem un lucru foarte important: majoritatea vitaminelor, a mineralelor si a altor substante active (enzime, flavonoide etc) este depozitata in coaja.

 

Ca atare, daca vreti sa beneficiati de efectele terapeutice ale dovleceilor, asigurati-va cand ii cumparati ca au coaja sanatoasa, fina si intacta, spalati-i bine inainte de preparare, dar nu ii decojiti.

 

Pentru a prepara o salata de castraveti si dovlecei aveti nevoie de cate 2 din fiecare. Se spala bine, dupa preferinta se decojesc si se taie in cubulete sau felii.

 

Pe o "patura" de 2-3 foi de salata verde se aseaza cubuletele (feliile) de castraveti si dovlecei, se adauga cateva boabe de masline verzi si se condimenteaza cu sare, otet si ulei de masline, dupa gust.

 

Sursa foto: pericos.ro

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/9cb58767bfe050bfca63afab805f8dbe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139