Sarbatorile pascale. Oua vopsite prin metode naturale, cu foi de ceapa

Daca vreti sa incercati o alta metoda de vopsire pentru oua, una naturala in locul celei clasice, puteti experimenta operatiunea cu foi de ceapa uscata, rosie sau alba si frunze de verdeata.

 

Aveti nevoie de:

oua albe sau cat mai deschise la culoare

foi de ceapa in culoarea preferata de la doua cepe mari

frunze de trifoi, patrunjel, marar sau altele, care sa nu fie toxice


Se realizeaza astfel:

Ouale se spala bine.

Apoi se lipesc pe acestea frunzele de verdeata, umezindu-le cu apa pentru a se lipi.

Apoi ouale se pun intr-un ciorap de nailon.

Se leaga la ambele capete.

Apoi se pune in apa ciorapul cu oua la fiert, adaugand si foile de ceapa.

Se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

Cand sunt gata, se scot pe o farfurie.

Se taie ciorapul.

Se iau frunzele de pe oua si se sterg cu un servetel.

Pentru a le conferi un luciu aparte, le puteti unge cu putina slanina.

Cu un astfel de aspect pe care il vor avea ouale proaspat vopsite, veti inveseli numaidecat masa de Paste, alaturi de celelalte bunatati care va imbie sa va infruptati.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/ea6541ff56eceba39330418651de2e01) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139