Solutii pentru protejarea plantelor de interior

 

 Temperaturile reci de afara ne fac sa crestem temperaturile din spatiile unde locuim sau ne desfasuram activitatea. Multe persoane isi fac griji din aceasta cauza pentru plantele din casa ori cele adapostite pana la trecerea frigului.

Umiditatea excesiva si mucegaiul pot afecta plantele, cresterea si dezvoltarea acestora.

Ce putem face pentru protejarea plantelor pe timp de iarna ?

Umiditatea este unul din factorii de mediu ce trebuiesc luati in considerare. In situatia in care umiditatea este prea mare, plantele devin sensibile.

Mucegaiul se dezvolta si se multiplica in momentul in care intalneste substante nutritive, un loc potrivit pentru a creste si umezeala constanta.

Cheia pentru a controla mucegaiul este controlul de umiditate. De asemenea, identificati cauzele aparitiei acestuia.

Umiditatea ridicata dauneaza plantelor. In acest context incercati sa achizitionati un dezumidificator sau puneti un ventilator in zona unde aveti plantele pentru o circulatie mai buna a aerului.

Utilizati otetul pentru a distruge mucegaiul. Amestecand intr-un flacon de spray portiuni egale de apa si otet alb distilat veti obtine o solutie care pulverizata pe solul plantelor previne mucegaiul. Otetul are proprietatea de a modifica pH-ul solului si de a distruge mucegaiul foarte repede.

In cazul in care mucegaiul persista, indepartati portiunea exterioara afectata a pamantului din ghiveci sau schimbati pamantul din ghivecele afectate.

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

  • Apa de turba - ideala pentru plante acidofile

    Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.

  • Amplasati cu atentie plantele de interior

    Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.

  • Stergerea de praf a plantelor de interior

    Va ganditi probabil ca aveti destula treaba prin casa (stersul prafului si al geamurilor, scuturatul covoarelor, etc.) pentru ca sa va mai ocupe timpul si curatarea plantelor de interior. Pana la urma, ele cresc in pamant, asa ca nu va dati seama de ce frunzele nu trebuie sa fie deloc acoperite cu pamant...


Warning: fopen(cache/db373744fff94d6a0bdad670f0dd6d39) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139