Sos cu piper negru si lapte

Ingrediente:

2 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
100 ml supa de pui
1 lingurita brandy
4 lingurite piper negru boabe (sau 2 lingurite rase piper macinat)
sare

Mod de preparare: impartiti piperul in doua jumatati. Daca folositi piper negru boabe sfaramati o jumatate din el in mojar, fara a insista prea mult (vrem sa obtinem un sos cu textura rustica). Untul se topeste pe foc mic, se adauga treptat faina (amestecand tot timpul), si dupa cateva minute puneti lingurita de brandy, treptat laptele la temperatura camerei, totul pe foc mic spre mediu. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine in compozitie se toarna si supa de pui, restul de piper (boabe sau macinat), un varf de lingurita de sare, si sosul se mai fierbe pana scade putin, fara sa se prinda. Se serveste imediat, fierbinte.

Foto: openfoto.com

 


 

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.

  • Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

    O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.

  • Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute

    O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.

  • Smoothie cu piper negru si capsune

    Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.


Warning: fopen(cache/0e43642c1678514c60af9799460677d4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139