Sos de lamaie cu unt si patrunjel

Ingrediente:

3 lamai medii
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei mari de usturoi, tocati
1 legatura de patrunjel
6 linguri de unt rece
1 cana supa de pui din cutie sau din concentrat
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper negru macinat

Mod de preparare: 1 lingura de unt se pune la topit, pe foc mediu, si se caleste ceapa tocata 1-2 minute, adaugand apoi usturoiul pentru alte 2-3 minute. Se toarna deasupra sucul lamailor si supa de pui (incalzita in prealabil) si se lasa la fiert pentru cateva minute, pana cand sosul incepe sa scada. Se reduce focul si se incorporeaza treptat restul de unt, amestecand bine, iar la final se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc pana cand a scazut aproape de jumatate, iar sosul este dens si cremos, se adauga patrunjelul si se foloseste fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/3668de572f6e3aa362a03536cb98b186) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139