Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

Ingrediente:

2 cani de otet de mere
½ cana ketchup sau sos de rosii
2 linguri cu varf zahar brun (sau mai putin, dupa gust)
1 ½ cani apa plata
2 lingurite cu varf sare
1 lingurita cu varf piper negru macinat
½ lingurita fulgi de chili (sau mai mult pentru un gust mai picant)

Mod de preparare: intr-un borcan de dimensiuni potrivite se toarna otetul, se amesteca bine cu ketchup sau sos de rosii, zaharul brun (pana se dizolva), sarea, piperul, fulgii de chili, iar la final se toarna si apa la temperatura camerei (mai putina pentru un sos mai gros). Se amesteca foarte bine, pana cand compozitia este omogena, se inchide ermetic si se tine pentru 24-48 de ore in camara, la racoare, pentru a lasa aromele sa se dezvolte si sa se completeze. Poate fi pastrat la frigider pentru 7-10 zile.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos de ceapa cu boia si zahar

    O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos dulce cu ananas si zahar brun

    Ananasul bine copt este un desert delicios, plin de aroma si gust, iar in aceasta reteta este baza pentru un sos ce poate fi folosit intr-o gama larga de retete de desert (si nu numai).

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia

    Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.

  • Ceai cu portocala si zahar brun

    O reteta simpla pentru o bautura rece, aromata, dulce, perfecta intr-o zi calduroasa.


Warning: fopen(cache/381491927aae40ab03a62d498de6b601) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139