Sulfina Barbu monitorizeaza pata de petrol de la fata locului

Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina BARBU, se va deplasa astazi, 4 octombrie 2006, incepand cu ora 9, in zona poluata de pe fluviul Dunarea. Ministrul va survola, intr-un elicopeter, zona localitatilor Corabia, Bechet, Cetate, Orsova si Drobeta Turnu Severin, pentru a observa indeaproape zona afectata.

 

Din ultimele informatii primite de la Directia Apelor Jiu (subunitate bazinala a Administratiei Nationale ApeleRomane), pelicula poluanta de pe Dunare are o lungime de aproximativ 50 de kilometri si o latime variabila de la 60 la 200 de metri.

 

In permanenta, se monitorizeaza deplasarea undei poluante si se actioneaza pe senalul navigabil cu material absorbant biodegradabil. Pana la ora 20 a zilei de 3 octombrie 2006, nu a fost afectat malul romanesc al fluviului.

 

Pentru noaptea trecuta, au fost stabilite, impreuna cu Politia de Frontiera, echipe mixte care sa patruleze pe Dunare pentru a monitoriza deplasarea undei de poluare.

 

De asemenea, se recolteaza probe de apa, din sase in sase ore, si au fost anuntate in aval Directia de Ape Olt si Directia de Ape Arges- Vedea pentru a monitoriza sectorul de Dunare aflate in administrarea acestora.

 

MMGA a alcatuit un plan de actiune pentru neutralizarea undei de poluare cu produs petrolier de pe Dunare, plan care a fost trimis si autoritatilor bulgare pentru a putea fi coordonate operatiunile de inlaturare a efectelor poluarii.

Ministerul Mediului

04.10.2006

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/15e3afd3290553aca9ddbb3a8e8c91da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139