Traind ecologic putem salva Pamantul

 Privitor la incalzirea globala, preocuparile oamenilor de stiinta sunt tot mai evidente de la an la an. Acestia incearca sa gaseasca solutii pentru daunele provocate de omul modern la nivelul atmosferei si mediului inconjurator.

Dioxidul de carbon, metanul si protoxidul de azot sunt considerate a fi principalele ingrediente care amplifica gazele cu efect de sera, substante ce sunt o capcana pentru razele soarelui din atmosfera.

De asemenea, s-a remarcat ca poluarea crescuta a provocat si o crestere a temperaturilor la nivel global, amplificand fenomenul de incalzire globala.

In plus, in atmosfera au ajuns si alti poluanti precum particulele de funingine, cenusa, compusi ai sulfului, acestea fiind purtate de aer.

Chiar daca gazele cu efect de sera sunt invizibile, exista si substante vizibile care sunt descrise ca o ceata ce apare deasupra oraselor din intreaga lume.

S-a dovedit ca poluarea vizibila, cea care spre exemplu este produsa de automobilele cu care circulam zilnic, de la camioane si fabrici, contribuie la provocarea reactiilor care se rasfrang asupra climei si temperaturilor la nivel global.

Spre deosebire de gazele cu efect de sera, cele care sunt invizibile si incalzesc planeta, celelalte particule par a lucra intr-o alta directie si anume aceea de racire.

Intunecarea globala a incetinit impactul incalzirii globale.

Aerul ar putea fi pastrat curat prin imbunatatirea sistemelor de filtrare si noilor tehnologii ecologice dezvoltate, astfel putandu-se elimina o crestere rapida de temperatura la nivel global.

Singura masura de a evita incalzirea globala si intunecarea globala este cea de a reduce intr-un mod intens gazele cu efect de sera din atmosfera.

Studiile efectuate pana in prezent ne arata ca intunecarea globala a mascat o crestere reala de temperatura si, prin urmare, schimbari climatice - pana in anii 1980.

Daca populatia Pamantului se va axa doar pe reducerea poluarii la nivelul particulelor si nu se va actiona cu nimic in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, incalzirea globala va fi accentuata.

Cercetarile asupra acestei probleme conchid ca putem lupta impotriva fortelor combinate ale intunecarii globale si ale incalzirii globale numai prin reducerea emisiilor de carbon, in toate formele acestuia, si prin luarea anumitor masuri menite sa reduca utilizarea combustibililor fosili.

Unii oameni de stiinta sugereaza ca arderea de sulf in atmosfera ar putea elimina gazele cu efect de sera, insa nu sunt dispusi sa accepte aceasta metoda anti-poluare deoarece sulful are efecte nocive asupra oamenilor.

De asemenea, au mai fost sugerate si multe alte solutii radicale cum ar fi productia de tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon.

Delegatii unor tari la summitul pentru un Pamant fara poluare ce a fost organizat la Bali, au venit cu un plan de actiune intitulat REDD (Reducing Emissions from Deforestation and Degradation - Reducerea Emisiilor de la Defrisare si Degradare). Acest plan prevede recompensarea tarilor in curs de dezvoltare care nu defriseaza padurile si are scopul de a "dezvolta" si premia cu credite suplimentare de carbon aceste tari.

Alte solutii pentru un Pamant fara gaze nocive poluante:

Tarile dezvoltate ar trebui sa grabeasca procesul de transfer la nivelul tehnologiilor verzi pentru tarile in curs de dezvoltare. Acestea ar trebui totodata sa ajute cercetarea de mediu si de formare profesionala in tarile in curs de dezvoltare.

La randul lor, tarile in curs de dezvoltare ar trebui sa adopte noi initiative in vederea protejarii padurilor si a faunei salbatice.

Oamenii ar trebui sa se uneasca pentru a diminua cererea agregata pentru petrol. Este esential ca noi sa lucram pentru dezvoltarea unor surse alternative de energie, precum energia solara, hidro-energia electrica si energia eoliana.

Este necesar sa se initieze o cercetare aprofundata asupra viabilitatii biocombustibililor ca sursa de energie alternativa permanenta.

De asemenea si mecanismele de eliminare a deseurilor nucleare trebuiesc consolidate inainte de a renunta la energia nucleara, un combustibil alternativ astazi. Franta este singura tara care detine un asemenea mecanism de eliminare a deseurilor nucleare.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Sfecla rosie din soiul Egipski

  Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.

 • Laleaua Bon Bini

  Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

 • Vestitorii primaverii – ingrijirea florilor din balcon

  De acum ne putem lua ramas bun de la iarna capricioasa si sa intampinam primavara prin intermediul ghivecelor cu narcise

 • Ingrijirea plantelor aromate

  Cu ajutorul anumitor plante putem gati cele mai aromate si delicioase mancaruri. Cu atat mai mult daca


Warning: fopen(cache/a0fae04247dddd33b4ebff824a760cd5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139