Trandafirii Mr. Lincoln

Soi teahibrid cu un parfum dintre cele mai intense si mai dulci (daca va doriti acea aroma clasica dominand intreaga gradina este una dintre optiunile de baza), Mr. Lincoln este un trandafir clasic, cu inflorescente mari cu peste 25 de petale cu textura de catifea, carnoase, viguroase, iar coloritul este un rosu inchis cu note de carmin. Este o varietate rezistenta la temperaturi scazute si boli si cu putina ingrijire va depasi intotdeauna 150 de cm inaltime, si la maturitate nu este ceva iesit din comun sa atinga inaltimea de 180 cm, avand nevoie si de spatiu circular pentru a se dezvolta repede. O creatie Swim & Weeks (1964) Mr. Lincoln este un soi originar din Statele Unite care s-a raspandit apoi in toata lumea, fiind foarte apreciat de cunoscatori pentru parfumul si coloritul intens, sangeriu, al petalelor. 
 
Se recomanda sa il plantati intr-un loc unde sa aiba parte de mult soare, fara curenti de aer si perioade de umbra in timpul zilei, pentru a avea multe inflorescente, culoarea puternica si parfum cu note foarte dulci si intense. Solul ideal este unul putin nisipos, fertilizat inainte si cu drenare buna, si in perioadele secetoase tufa trebuie udata abundent la fiecare 7-10 zile. Frunzisul este des, de un verde inchis, dar atentie la spinii mari si foarte ascutiti. Se planteaza fie toamna, fie din martie pana in mai. Poate fi "piesa de rezistenta" a gradinii sau pot fi plantate mai multe tufe in grup sau in succesiune. Supravegheati tufele de Mr. Lincoln si indepartati imediat partile uscate sau cele care par bolnave. 
 
Este un trandafir care infloreste de la inceputul pana la sfarsitul verii si chiar pana la sfarsitul lui septembrie daca vremea o permite. Florile cu textura catifelata sunt perfecte pentru buchete - rezista bine in vaza -  sau decoratiuni florale pentru ocazii festive. Dincolo de efectul cromatic de exceptie este un soi teahibrid care surprinde prin aroma complexa si puternica.

Foto: homedepot.com

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.


Warning: fopen(cache/55bf047c3916b78a44f4b7a8d4c2a873) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139