Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

Varietate de trandafir originara din Franta, Pierre de Ronsard nu este doar un soi delicat si impresionant estetic, dar si o aditie extraordinara pentru orice gradina, fie alaturi de alti trandafiri, fie singuri. Inflorescentele sunt mari, de forma globulara, cu multe petale (50-60) strans lipite, aliniate circular, de culoare alb spre crem si de un roz palid in centru. Sunt trandafir agatatori foarte parfumati, aroma are note dulci, intense, dominatoare. Se recomanda de altfel sa il plantati intr-un loc central sau cu deschidere spre aleea de acces pentru ca mirosul sa fie omniprezent. Detinatorul mai multor premii si distinctii in domeniu, Pierre de Ronsard poate atinge pana la trei metri inaltime, are nevoie de un stativ pentru suport si se va dezvolta pe cel putin doi metri patrati, poate chiar mai mult, daca indepartati periodic partile degradate sau uscate. 
 
Rezista bine atat la bolile des intalnite la trandafirii de gradina cat si la daunatori, iar in perioadele de ger ar trebui sa nu existe nicio problema chiar la temperaturi de peste -20 de grade Celsius. Longevivi si superbi, sunt trandafiri cataratori care infloresc in lunile de vara pana la inceputul toamnei, si prin coloritul pur si deosebit sunt perfecti pentru gradini mai mici sau mai mari. Se preteaza si la decoratiuni florale mai ample pentru ca bobocii de trandafir din aceasta varietate rezista pentru 7-10 zile dupa taiere daca sunt tinuti in apa.  

Foto: roses-guillot.com


 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Polka

  Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Gradina mea de flori in decembrie

  Dupa sosirea oficiala a iernii s-ar putea intelege ca, din cauza frigului si a conditiilor meteorologice tot mai nefavorabile, uneltele de gradinarit pot fi puse la adapost in asteptarea primaverii.

 • Trandafiri tomnatici pentru casa si gradina

  Trandafirii au onoarea de a fi florile cele mai populare din intreaga lume. Cu siguranta aceasta popularitate se datoreaza varietatilor diversificate, in termeni de culoare, marime, forma si nu in ultimul rand parfum.


Warning: fopen(cache/8f14308e9de2b8f94e59f10a558d8523) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139