Trandafirii galbeni Friesia

Soiurile de trandafir cu inflorescente de un galben curat, intens, sunt mai greu de gasit in florarii si gradini, iar dintre cele disponibile Friesia este de departe unul dintre cele mai frumoase. Cu un aspect decorativ extraordinar si un parfum dulce, puternic, Friesia este una dintre varietatile de trandafir pe care trebuie sa le cultivati in gradina daca vreti cu adevarat sa aduceti un plus de galben solar, puternic. Mai mult decat atat, dincolo de frumusete este unul dintre trandafirii neasteptat de rezistenti la boli si daunatori, iar in perioada rece si in timpul gerului tufele nu au nevoie de o ingrijire deosebita. 
 
Tufele de Friesia sunt mai scunde decat v-ati astepta de la un trandafir, ajungand la maturitate la aproximativ 70 de cm inaltime, dar din fericire sunt viguroase, puternice si ramurile pot sa sustina un numar mare de flori. Unul dintre avantaje este tocmai multitudinea de inflorescente de pe fiecare tufa, flori mari, cu petale late si foarte apropiate intre ele, ca niste globuri florale cu textura foarte fina, usor lucioase. Au nevoie de un sol cu drenare buna, mult soare pentru trandafiri in nuanta cat mai vie si nu prea multa apa. Alegeti de la bun inceput o zona unde sa nu existe semi-umbra sau curenti de aer reci, doua dezavantaje de care trebuie sa tineti cont. Sub forma de tufe sau ca buchete Friesia sunt unii dintre cei mai frumosi trandafiri pe care ii puteti cultiva.

Foto: rosesgalore.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Freddie Mercury

  Varietate de trandafir teahibrid cu petale usor parfumate, de culoarea piersicilor bine coapte, o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale, soiul Freddie Mercury este mai rar intalnit, dar foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Masquerade

  Unul dintre rarele soiuri de trandafiri cu inflorescente in mai multe culori

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii Big Purple

  Un trandafir cu un colorit mai putin intalnit, un purpuriu deschis spre mov (veti intalni si exemplare cu note cromatice roz), Big Purple este o varietate pe care unii pasionati o adora tocmai datorita nuantei mai putin intalnite, in vreme ce altii nu sunt deloc incantati de el si prefera tradafirii clasici rosii, galbeni sau albi.


Warning: fopen(cache/3c99a9eb3571ca829549a39f64e81cf8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139