Un alt fel de brazi de Craciun

 

Aceasta reteta este perfecta pentru sarbatorile de iarna, pentru seara de Craciun, avand un design atragator pentru toti membrii familiei dumneavoastra.


Ingrediente:

250 g unt

250 g faina

½ pahar nuci macinate

200 g zahar

1 ou

2 lingurite esenta vanilie

1 varf de cutit sare

75 g ciocolata cu lapte

75 g smantana de frisca

forme stea de 4 marimi, zahar pudra, bilute argintii, diverse ornamente pentru decor


Se amesteca cu mixerul untul impreuna cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, la temperatura camerei. Dupa ce se adauga faina, nucile si sarea se pune in frigider timp de 60 minute.


Dupa 60 minute se intinde coca pana va avea 3-4 mm grosime si se taie din ea stelute din toate cele 4 marimi. Acestea se coc la cuptorul incalzit in prealabil la temperatura de 325F.


Dupa ce smantana de frisca este incalzita se pune ciocolata, taiata in prealabil bucatele mici, compozitia amastecandu-se la foc mic pana se topeste. Se lasa la racit dupa care se bate cu mixerul pana cand se mai deschide la culoare si se intareste.


Fursecurile se lipesc unul de altul cu crema, punand cate doua din fiecare marime, exceptie facand doar marimea cea mai mica. Din aceea se va folosi doar o steluta. Deasupra lor se cerne zahar pudra fiecare putand sa le decoreze dupa preferinta.

Articole asemănătoare

  • Ciresele Kordia

    Daca va doriti un alt fel de cirese decat cele deja clasice, de culoare rosie, Kordia sunt foarte dulci, cu pulpa fructului carnoasa, suculenta, samburi mari, rotunzi, multa savoare si un colorit intens.

  • Rosiile Red Pear

    O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii.

  • Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

    Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.

  • Salata cu piept de pui si boabe de porumb

    Binevenita in orice moment al zilei, salata este preferata multora in locul oricarui alt fel de mancare. Va propunem sa incercati reteta de salata cu piept de pui si boabe de porumb.

  • Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

    Pentru o masa care sa cuprinda numai ingrediente naturale si sa fie satioasa, o reteta ideala este cea bogata in substante nutritive. Un asemenea fel de mancare il reprezinta legumele la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir.


Warning: fopen(cache/1c24ff756d1aec53167968e80e4e584a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139