Violeta Africana

Violeta africanaEste o planta foarte frumoasa, cu flori mici, multe si de culori variate simple sau combinate, cu flori simple sai involte. Le place lumina de aceea este indicat sa fie expuse in fereastra dar nu direct la razele soarelui. Este bine ca ghiveciul sa nu fie mutat prea des dintr-un loc in altul, fiind sensibile la modificarile de loc. Se uda des, dar trebuie avut grija sa nu atinga apa frunzele, de aceea este indicat ca apa sa fie pusa in farfurioara ghiveciului si nu pe pamant. Pentru ca sa infloreasca mult, planta trebuie tinuta in ghivece mici, in ghivece mai mari va face multe frunze. Cand planta se afla in perioada de repaus, se reduce cantitatea de apa, dar nu se lasa pamantul sa se usuce(sa fie reavan la 2 cm in pamant). Primavara se schimba pamantul.
Inmultirea se face prin butasi de frunze sau prin despartirea plantei. Butasul de frunza se pune in pamant pana la frunza in nisip. Noua plantuta va fi mutata intr-un ghiveci mic nou cu pamant.
 

 

Articole asemănătoare

 • Plante de birou usor de ingrijit

  Arborele de jad este perfect pentru birou, fie ca il cumparati pentru dumneavoastra, fie ca il oferiti in dar.

 • Istoria violetelor africane

  Desi par sa apartina unei lumi exclusiv situate la capatul Pamantului, violetele africane sunt in realitate printre cele mai cunoscute si indragite plante de apartament.

 • Violetele africane, flori de succes pentru interior

  Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii.

 • Plante de toamna pentru acasa

  Toamna, anotimpul care ne da de veste ca fructele si legumele s-au copt si asteapta sa fie culese, anotimpul in care soarele devine mai auriu si razele sale difuze, iar culorile in general isi pierd din intensitate capatand nuante neutre.

 • Plante de interior. Ingrijire.

  Cu siguranta ca multi dintre noi iubim florile, chiar si pe cele obisnuite, dar ne temem ca ingrijirea lor ar fi prea complicata si ne-ar ocupa prea mult timp.


Warning: fopen(cache/142a8001549714cafe22fea9638c1ccd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139