Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondiala a Mediului (5 iunie) a fost marcata atat printr-un mars ecologist organizat de Universitatea Ecologica din Bucuresti cat si prin ecologizarea unei zone din pădurea Băneasa la care au participat o serie de personalități politice printre care si Ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Ecologiștii au marsaluit pentru a trage un semnal de alarmă asupra gradului ridicat de poluare din București.


Potrivit unui studiu făcut de Asociația Eco-Europa, traficul bucureștean produce peste 2 milioane de tone de substanțe nocive, cu efecte extrem de grave asupra sănătății locuitorilor.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Protectia mediului in decursul istoriei

  Conceptul de protectia mediului este rodul societatii moderne, chiar daca din punct de vedere practic l-a insotit pe om din cele mai vechi timpuri.

 • Ciocolata de trandafiri

  Efectul ciocolatii preparata in casa impreuna cu uleiul afrodisiac de trandafiri si petale glasate garanteaza o experienta a gustului de o mare finete, fiind cadoul ideal de ziua mamei, a indragostitilor sau pur si simplu pentru persoanele care vor sa se rasfete.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor. In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.

 • Ziua Mondiala a Meteorologiei

  In fiecare an, la 23 martie, Organizatia Mondiala Meteorologica impreuna cu comunitatea meteorologica mondiala celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei.


Warning: fopen(cache/b9ffc5847f1723f192841c32106a5489) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139