Ziua Mondiala a Zonelor Umede

 In fiecare an, pe 2 februarie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Zonelor Umede.

Aceasta zi marcheaza data adoptarii Conventiei asupra zonelor umede, care s-a infaptuit la data de 2 februarie 1971, in orasul iranian Ramsar.

Pentru aceasta sarbatoare, a fost aleasa o tema intitulata "Zonele umede, biodiversitatea si schimbarile climatice", deoarece anul 2010 a fost proclamat de catre Organizatia Natiunilor Unite drept "Anul International pentru Biodiversitate".

Opt din cele noua criterii pentru identificarea zonelor umede de importanta internationala reprezinta, in mod specific, axarea pe diversitatea speciilor prezente si abundenta lor relativa.

La Ramsar, aceeasi importanta este acordata si modului in care sunt gestionate zonele umede, astfel incat sa se poata sustine o functionare sanatoasa a ecosistemelor de zone umede, a speciilor de zone umede, precum si componentele nevii ale zonelor umede de care depind speciile - apa, nutrientii si altele.

Sloganul acestei manifestari este: "Grija pentru zonele umede - un raspuns la schimbarile climatice" ("Caring for wetlands - an answer to climate change").

Sursa foto: Ramsar

Articole asemănătoare

 • Protectia mediului in decursul istoriei

  Conceptul de protectia mediului este rodul societatii moderne, chiar daca din punct de vedere practic l-a insotit pe om din cele mai vechi timpuri.

 • Ciocolata de trandafiri

  Efectul ciocolatii preparata in casa impreuna cu uleiul afrodisiac de trandafiri si petale glasate garanteaza o experienta a gustului de o mare finete, fiind cadoul ideal de ziua mamei, a indragostitilor sau pur si simplu pentru persoanele care vor sa se rasfete.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor. In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.

 • Ziua Mondiala a Meteorologiei

  In fiecare an, la 23 martie, Organizatia Mondiala Meteorologica impreuna cu comunitatea meteorologica mondiala celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei.


Warning: fopen(cache/dd8c52083b32d64e25dbcab21b74b856) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139