10 beneficii ale morcovilor

 

]Vitamina A este extrem de importanta pentru sanatatea pielii, a parului, a ochilor. Vitamina a ajuta in procesul de crestere, ajutand corpul in lupta cu infectiile. Beta-carotenul reduce riscul aparitiei unor boli de inima si a cancerului.

Nu sunt multi cei care cunosc beneficiile aduse de aceasta leguma.

Morcovii reprezinta o sursa foarte importanta de vitamina A si beta-caroten.

Morcovii sunt foarte gustosi, au un gust dulceag si o aroma placuta, fiind asociati cu multe feluri de mancare.

Pot fi serviti atat cruzi cat si gatiti.

Este una dintre legumele preferate de copii (chiar si de cei mai mofturosi).

Morcovii cruzi se por consuma atat acasa, cat si la picnic, in masina sau la serviciu.

Se gasesc tot timpul anului.

Morcovii nu sunt scumpi in nici o perioada a anului.

Ei contin fibre, fibrele fiind importante pentru tractul gastro-intestinal, reducand nivelul colesterolului.

Au un continut foarte scazut in calorii. Astfel, un morcov mare are 30 de calorii.

Morcovii mai contin si alfa-caroten, substanta care incetineste si previne cresterea tumorilor.

Articole asemănătoare

  • Patru beneficii ale uleiului de nuca

    Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, uleiul de nuca ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar.

  • Beneficii uimitoare ale mustului

    Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

  • Calendarul celor 10 anotimpuri ale naturii

    Cand este vorba de gradinarit si de perioadele in care trebuie sa fie plantate anumite flori, legume sau fructe calendarul

  • Valoarea nutritiva a vinetelor

    Vinetele au patruns in Europa o data cu invazia maurilor in Peninsula Iberica, in secolul al VIII-lea, iar in America abia la inceputul anilor 1900.

  • Sucul de tomate - aliment si medicament

    Ce au in comun tomatele, pepenele verde si grapefruit-ul roz? Desigur, pe langa faptul ca sunt alimente gustoase si sanatoase, toate sunt rosii.