10 motive pentru care unele plantari nu reusesc

flori

 1. plantarea incorecta - aceasta ar putea fi cauza principala pentru ca o plantare sa esueze. Daca ingropi radacina prea adanc sau prea putin, daca nu lasi radacinii suficient spatiu in pamant incat sa se poata alimenta cu substantele din sol vei vedea ca nu va rezista nici macar 2 zile 

2. udarea - poate fi prea abundenta sau in cantitati mici.  Este bine ca inainte de a cultiva o planta  sa o tii macar 1 ora cu radacina in apa. Apoi sa o plantezi. In prima saptamana este bine sa uzi planta in fiecare zi, dar nu mai mult decat are nevoie. 

3. solul inadecvat pentru planta aleasa - este o cauza foarte des intalnita deoarece nu toate plantele pot asimila substantele minerale necesare din orice tip de sol. Un truc ar putea sa te ajute: daca sapi mai mult astfel incat radacina sa fie infipta mai adanc aceasta ar putea sa se acomodeze cu noul tip de sol. 

4. clima - daca poti sa pacalesti o planta sa se acomodeze cu solul, nu vei reusi sa o faci sa se acomodeze si cu clima. Trebuie sa iti alegi plante care rezista conditiilor de vant, de caldura sau umiditate din zona unde locuiesti. 

5. fertilizarea - multe plante nu "apreciaza" solul plin de ingrasaminte in care sunt cultivate. Pentru inceput e bine ca planta sa isi infinga radacinile intr-un sol curat, treptat adaugandu-i nutrienti. 

6. sezonul de plantare - este bine de stiut care este perioada in care poti planta. In mod evident, acest lucru este legat si de clima si de fiecare sezon. Ca reper de siguranta, cel mai potrivit moment de a planta este inceputul primaverii sau sfarsitul toamnei 

7. lipsa de protectie - vantul este un factor daunator puilor de plante.

8. animalele - ai grija si la aminalele de casa. Pisicile sau cateii sunt foarte atrasi de tot ce este nou.  

9. transplant soc - de cele mai multe ori cand sunt mutate plantele observa ca mediul s-a schimbat semnificativ si nu se mai pot acomoda. 

10. plante bolnave inainte de achizitionare.  

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    De padure sau de crescatorie, pline de savoare si cu un gust in care se intalnesc note diverse, de la cele de pamant si verdeata la cele acrisoare sau dulcegi, ciupercile sunt satioase, versatile, au relativ putine calorii si pot fi folosite pentru o gama larga de preparate.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mananci nuci pecan

    Mai putin cunoscute si apreciate decat nucile clasice, nucile pecan au inceput totusi in ultimii ani sa fie alese ca o gustare sanatoasa, gustoasa si plina de vitamine si nutrienti. Sunt mai dulci decat nucile cu care suntem obisnuiti, au un continut ridicat de grasimi benefice pentru organismul nostru, au un nivel ridicat de proteine, lipide si multi, foarte multi antioxidanti alaturi de vitamina E si A.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.


Warning: fopen(cache/a6051b876070174a53cbcc973773e5aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139