Acarianul rosu al marului

(Tetranychus viennemis)

Atacul lui este caracteristic: frunzele infestate prezinta pete mici care nu se unesc iar frunza capata culoarea cenusie-argintie. Cu timpul se usuca si cad. Ierneaza ca adult la baza pomilor sub bulgarii de pamant sau in crapaturile solului.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Salata cu mar si branza brie

    O delicioasa reteta de salata in care gustul cremos si placut al branzei se intalneste cu cel dulce-acrisor al marului.

  • Smoothie cu mar si busuioc

    Folosit in bucatarie pentru aroma sa aparte, busuiocul este neasteptat de folositor pentru sanatate, avand reale proprietati antibacteriene. Asa ca il puteti savura si sub forma unui smoothie revigorant in care se combina cu gustul dulce acrisor al marului.

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

  • Gutuile, sursa vie de sanatate

    Inrudite cu merele si perele, gutuile apartin familiei fructelor cu o compozitie biochimica complexa.

  • Erinoza vitei de vie

    Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...