Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Anemona

flori, plantare flori, ingrasamant flori, pamant de flori, soare, specii de flori, boli si daunatori, flori toamna, flori cu frunze, plantare flori toamna, cultivare, flori care se planteaza toamna, pamant pentru flori, boli flori, familia

Anemona este o planta de  o frumusete aparte; face parte din familia Ranculacee si este originara din regiunile montane din jurul Marii Meditenane.

ANEMONA

    anemone japoneze

Cultivare:
Anemona are nevoie de sol reavan, bogat in humus si bine drenat. Fiind o planta sensibila la excesul de umezeala si la temperaturile scazute, anemona se dezvolta bine daca este expusa la soare; in aceasta situatie, este favorizat si coloritul florilor.

Inmultire:
Tuberculii de anemona se planteaza toamna sau primavara devreme, in februarie-martie. Tuberculii se pun la inmuiat cu o zi inainte de plantare; se planteaza la 5-10 cm adancime, la o distanta de 10 cm unul de altul si 30 cm intre randuri.

Pentru obtinerea tuberculilor se procedeaza astfel: se seamana semintele in ladite sau rasadnite cu pamant afanat, la sfarsitul verii. Rasadurile tinere de anemona se planteaza apoi pe brazde in primavara urmatoare. Se uda regulat, se se foloseste ingrasamant; o mare atentie trebuuie acordata inlaturarii buruienilor, care pot sufoca planta. In iulie anemona intra in repaus si frunzele se usuca; este momentul in care tuberculii trebuie scosi din pamant si depozitati intr-o incapere uscata si racoroasa.

anemona in gradina   anemone rosii

Boli si daunatori:
Frecvent la anemone apar patarea frunzelor si fainarea.
Patarea frunzelor apare la pe fata inferioara a frunzelor si boala evolueaza foarte repede la temperaturi peste 9 grade Celsius. Combaterea se face prin dezinfectarea solului inainte de plantare si prin tratarea plantelor cu substante fungicide.
Fainarea apare pe frunze, pe tije si pe flori. Se recomanda pulverizari cu sulf, preventiv.

Specii:
Anemone coronaria - are o rozeta de frunze petiolate de culoare verde intens si tulpinile florale au in varf o floare mare de culoare rosie, albastru, roz sau alb si cu multe stamine.

Gradinamea.ro

Alte articole

Anemonele japoneze, flori de septembrie pe placul tuturor
Genul Anemone cuprinde circa 120,000 de specii de flori si face parte din familia Ranunculaceae. Reprezentantele acestuia sunt plante erbacee, perene
Gradina de toamna si culorile
Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.
Parcul National Valea Florilor, India
Peisajul uimitor din Parcul National Valea Florilor este readus la viata circa jumatate din durata anului, cand musonul ce bate dinspre ocean spre uscat aduce cu sine cantitati insemnate de precipitatii si temperaturi mai ridicate.
Flori de toamna
Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.
Strategii de aranjare a gradinii de vara
Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.