Aperitive. Andive cu lamaie si condimente

 Micul dejun este cea mai importanta masa si nu trebuie omisa, indiferent ca sunteti acasa ori la serviciu.

Asadar, va puteti incepe dimineata in forma consumand un aperitiv simplu si rapid de pregatit: andive cu lamaie si condimente.


Andivele au o actiune tonica si proprietati diuretice si depurative, putand fi intrebuintate si in curele de slabire.


Ingredientele necesare:

3-4 andive

1 lingura de otet

4 linguri de ulei vegetal

1 lingurita de zeama de lamaie

sare

piper


Modul de preparare:

Andivele se spala si se curata.

Li se taie cotorul frunzelor.

Apoi fiecare manunchi se taie in jumatate, pe lungime.

Se spala bine.

Se lasa timp de 5 minute in apa cu otet.

Uleiul vegetal se incinge intr-o tigaie.

Apoi se pun andivele.

Se lasa pana capata o nuanta aurie.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga apa cat sa le acopere.

Se fierb inabusit pana devin moi.

Se pune zeama de lamaie.

Andivele cu lamaie si condimente se pot servi cu o portie de cartofi natur.

Sursa foto

Articole asemănătoare