Ardei iute Pintea

Un soi de ardei iute picant, cu gust intens, puternic, preferat de cei care vor o varietate cu aroma pregnanta, cu siguranta prea puternica pentru multi consumatori. Sunt ardei cu aspect frumos, sanatos, cu o lungime de aproximativ 15 cm, putin arcuiti de la jumatate, cu varful ascutit. Au o perioada de vegetatie destul de scurta, de aproximativ 80 de zile, sunt rezistenti si se dezvolta frumos, avand la maturitate o culoare rosie, intensa, lucioasa. Pot fi consumati ca atare sau pot fi uscati pentru pudra de ardei iute sau pot fi folositi in diverse retete, dar cu masura, pentru ca sunt picanti. 
 
Se planteaza direct in gradina, este un soi viguros si putina ingrijire productia va fi buna. Pentru mai multa siguranta semintele pot fi puse in jardiniere in martie-aprilie si transplantate in luna mai, dupa ce au crescut putin. Daca aveti nevoie de o cantitate mica este suficienta si o jardiniera mai mare sau mai multe ghivece, dar in gradina este bine sa lasati un spatiu de 20-25 de cm intre plante. Pot aduce un plus de aroma si iuteala in bucatarie sau pot fi pur si simplu plantati pentru aspect (caz in care va puteti limita la un ghiveci mic). Se uda periodic, nu in exces.  

 

Foto: absfreepic.com


 
 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey, portocale rosii, ardei iute

    Gustul este acrisor, intens, dar dincolo de aroma de citrice si taria de whiskey se ghicesc notele dulcegi ale zaharului brun si iuteala ardeiului rosu.

  • Cocktail picant cu rom si ardei iute

    O combinatie indrazneata in care feliile de ardei iute (ideale pentru cei care vor o bautura cat mai picanta) completeaza aroma de rom, sucul de limeta si notele exotice de scortisoara.

  • Smoothie picant cu ardei gras

    Arata la prima vedere ca un Bloody Mary, dar este o bautura fara alcool, sanatoasa, cu multa vitamina A si antioxidanti, gata sa ofere corpului un plus de energie. Se serveste fara gheata pentru a simti mai bine gustul legumelor si se poate prepara fara ardei iute, daca preferati o varianta dulce.

  • Sos cu tomate si ardei iute

    Recomandat pentru paste, carora le va da un plus de aroma picanta si gust.

  • Cocktail picant cu ardei iute, ghimbir si suc de ananas

    O reteta originala pentru ca dincolo de gustul de vodca si suc de ananas, deja clasica, se adauga notele picante, iuti, de la ardei si ghimbir.