Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao, 4 oua, 3-4 foi gelatina, 300 g frisca batuta, 200 g zahar. Preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata taiata bucatele, 3-4 minute. Se amesteca cu ouale batute cu telul si, cand incepe sa se ingroase, fara sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca, apoi se pune intr-o forma de sarlota sau in forme diferite si se da la frigider. Cand s-a inchegat bine se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. Pentru a iesi mai usor din forma, se baga forma in apa fierbinte.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare

  • Bautura fierbinte cu whiskey si ciocolata neagra

    Ciocolata neagra este un adevarat miracol pentru sanatate: ajuta creierul sa functioneze mai bine, mentine sanatatea si tineretea pielii, ofera organismului antioxidanti si ne da mai multa energie in fiecare zi. Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ea si intr-o cana alaturi de whiskey, lapte si putina scortisoara?

  • Smoothie usor picant cu ciocolata neagra si chili

    Daca va place gustul ciocolatei negre cu note picante

  • Milkshake usor picant cu ciocolata

    Un milkshake cu gust de vanilie sau ciocolata este o alegere foarte buna mai ales in zilele calduroase, dar cu putin piper cayenne (dupa gust) devine o bautura surprinzatoare, cu note picante, intense.

  • Lapte cu ciocolata si mirodenii

    Laptele fierbinte cu o portie generoasa de cacao sau ciocolata rasa este o reteta deja banala, dar adaugand nucsoara, susan, scortisoara si ghimbir rezultatul va fi o bautura cu arome exotice.

  • Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

    Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.