Bavarezi cu ciocolata

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao, 4 oua, 3-4 foi gelatina, 300 g frisca batuta, 200 g zahar. Preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata taiata bucatele, 3-4 minute. Se amesteca cu ouale batute cu telul si, cand incepe sa se ingroase, fara sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca, apoi se pune intr-o forma de sarlota sau in forme diferite si se da la frigider. Cand s-a inchegat bine se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. Pentru a iesi mai usor din forma, se baga forma in apa fierbinte.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare

  • Lapte cu ciocolata si mirodenii

    Laptele fierbinte cu o portie generoasa de cacao sau ciocolata rasa este o reteta deja banala, dar adaugand nucsoara, susan, scortisoara si ghimbir rezultatul va fi o bautura cu arome exotice.

  • Smoothie cu ciocolata neagra si sare de mare

    Este obligatoriu sa punem un praf de sare in majoritatea deserturilor pentru a potenta gusturile si aromele, iar in aceasta bautura delicioasa cu multa ciocolata neagra sarea de mare face exact acelasi lucru.

  • Bautura calda cu ciocolata alba, lapte si vodca

    Destul de tare, dulce si cu personalitate, este alternativa "de casa" pentru un cocktail pretentios, foarte buna iarna cand avem nevoie sa ne incalzim si sa ne relaxam. Folositi cele mai bune ingrediente pe care le gasiti pentru un gust final desavarsit.

  • Smoothie cu ciocolata alba si banana

    Daca desertul prefera este ciocolata alba de ce sa nu o incercati si intr-o reteta de smoothie? Poate fi un desert sau o gustare reconfortanta si dulce, iar daca alegeti un sortiment de calitate si rezultatul final va fi pe masura.

  • Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

    Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.