Beneficii remarcabile oferite vara de pepenele galben

 Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara, iar lucrul acesta se cunoaste si din alimentele sanatoase ce ne sunt puse inainte. In aceasta perioada, chiar si fara ca cineva sa-si propuna a urma o dieta riguroasa, devine mai sanatos datorita alimentatiei de sezon bogate in produse naturale. In continuare vom starui asupra pepenelui galben, fara ca aceasta sa insemne ca nu exista multe alte fructe demne de atentie.

Parfumul si gustul sau il fac, intr-adevar, extrem de savuros, insa ceea ce-i confera un loc aparte in randul fructelor este valoarea nutrivita.  Cu un continut de 90% apa, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belsug si potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune surse alimentare antioxidante.

Studiile au aratat ca persoanele care consuma produse bogate in antioxidanti se confrunta cu un risc mai scazut de cancer. Chiar daca este dulce, pepenele galben mai ajuta in lupta cu diabetul, avand componente care sunt necesare in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor. 

Doua felii consumate inainte de masa regleaza apetitul, pepenele galben avand calitatea de a potoli senzatia de foame. O portie de 200 g contine 80 de calorii, plus necesarul unei intregi zile de vitamine A si C, ceea ce il transforma intr-un aliment ideal pentru dietele de slabire. Pepenele galben este un bun hidratant si revigorant, ajuta la hidratarea si detoxifierea eficienta a organismului, putand fi consumat in acest scop in cure de o zi sau de doua zile pe saptamana, perioada in care se consuma exclusiv pepene galben.

Pentru a beneficia din plin de proprietatile sale nutritive din plin este bine sa fie consumat in stare proaspata, sau in salata de fructe cu putina branza feta sau menta. Din pepene galben se pot prepara deserturi, serbet, sucuri sau chiar supe. Pepenele galben mai poate fi savurat ca atare la micul dejun, alaturi de un iaurt.

Sursa foto: lucidfood.com 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Bujorii Bartzella

    Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

  • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

    Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

  • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

    Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

  • Salata de vara cu pepene galben, mozzarella si jambon crud uscat

    Intr-o perioada perfecta pentru a va bucura de legumele si fructele verii iata o reteta in care gustul dulce, parfumat de pepene galben se intalneste cu cel de mozzarella si cel intens de jambon crud uscat.

  • Smoothie cu lamaie, menta si pepene galben

    O bautura plina de vitamine, antioxidanti si nutrienti, perfecta pentru zilele calduroase dar si pentru acele momente cand avem nevoie de un plus de energie si vitalitate. Ar putea fi primul smoothie pentru cei care nu au mai incercat o astfel de bautura pentru ca si gustul este puternic, dulce si delicios, iar contrastul intre dulceata de pepene galben, aciditatea lamaii si prospetimea mentei ii ofera note inedite.