Salata de vara cu pepene galben, mozzarella si jambon crud uscat

Ingrediente:
 
2 pepeni galbeni, nu foarte mari
200 g mozzarella sub forma de bile
8 felii de jambon crud uscat
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1-2 lingurite mustar cu boabe
frunze de busuioc
sare, piper
 
Mod de preparare: miezul de pepene galben se scoate cu o lingura de inghetata pentru a forma pe cat posibil sfere mici, egale, punandu-le apoi intr-un bol. Se adauga bilele de mozzarella, mustarul, uleiul de masline, otetul balsamic, amestecand totul usor. Se taie in bucati potrivite feliile de jambon crud uscat, punandu-se in salata, se condimenteaza cu sare si piper, iar la servire se presara deasupra putin busuioc proaspat tocat marunt. Se mai poate adauga putin otet balsamic sau ulei, dupa gust.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare