Beneficiile ceaiului rosu

 Ceaiul rosu, denumit si Rooibos sau ceai rosu sud-african, constituie bautura ideala a persoanelor care au un stil de viata ocupat.

Originar din Africa de Sud, rooibos-ul, cu denumirea stiintifica de Asphalatus linearis, are o arie restransa de cultivare, crescand doar pe Muntii Cederberg, in partea vestica a acestora. De asemenea, se consuma si in alte tari.

Consumul de ceai rosu cuprinde o serie de beneficii pentru sanatatea noastra:

- contine magneziu, necesar pentru un sistem nervos sanatos;

- contine fier, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, fluor;

- creste absorbtia de fier in organism;

- ajuta, de asemenea, la controlul apetitului dumneavoastra, contribuind la scaderea in greutate;

- poate fi potrivit pentru bautura sportivilor, folosit ca ceai rece sau cu fructe;

- este o bautura linistitoare, care nu are aport de calorii;

- datorita continutului sau scazut de tanin, acesta este mai putin amar decat alte ceaiuri si astfel poate fi consumat fara zahar;

- intarzie procesul de imbatranire;

- o ceasca de ceai rosu luata inainte de culcare va va asigura un somn bun;

- in plus, acesta ajuta in insomnii, tulburari de somn si dureri de cap;

- nu contine cofeina;

- are un efect relaxant asupra sistemului nervos central;

- este bun si pentru iritatii ale pielii;

- amelioreaza colicile si crampele stomacale la sugari;

Ceaiul rosu are o culoare distinctiva, rosie si un gust dulceag, asemanator nucilor.

Sursa foto

Articole asemănătoare