Beneficiile furnizate de acidul citric natural

Acidul citric este un compus organic frecvent intalnit in natura, cu multiple implicatii pozitive asupra organismului uman. El este componenta de baza a tuturor fructelor citrice, indiferent ca vorbim despre lamai, mandarine, grapefruit sau multiplele soiuri de portocale intalnite in comert.   

Acidul citric ofera savoare alimentelor, dulciurilor si bauturilor alcoolice sau racoritoare. In plus, se spune ca are capacitatea de a distruge bacteriile, mucegaiul, virusurile si rugina, iar prin urmare a fost utilizat la obtinerea pesticidelor, fungicidelor si solutiilor dezinfectante. 

Uneori se adauga in vin daca strugurii utilizati au aciditate redusa. Aceasta metoda confera bauturii un gust mai bun, fiind mai frecvent utilizata in bauturile de calitate medie deoarece este mai putin costisitoare. 

Insa ceea ce trebuie sa ne intereseze inainte de toate cu privire la acest compus organic sunt implicatiile lui asupra sanatatii. Acidul citric hraneste muschii si creierul, tinand organismul activ si energic pe durata intregii zile. Administrat prin limonada, impiedica formarea pietrelor la rinichi si le dizolva pe cele existente asigurand buna functionare a rinichilor.

Specialisitii spun ca acidul citric se asociaza usor cu substantele minerale si metalele, lucru ce faciliteaza absorbtia lor mai rapida in organism decat atunci cand sunt administrate separat. Printre utlilizarile medicinale ale acidului citric se numara si aceea impotriva alcoolismului. Daca este administrat corect, acidul citric produce schimbari in metabolismul uman impiedicand persoana bolnava sa mai ingereze alcool.

Acidul citric este un ingredient comun in mastile pentru piele si unele lotiuni. Vitamina C este considerata un antioxidant care poate ajuta la regenerarea tesutului cutanat si la eliminarea efectelor generate de imbatranire. Utlilizarea abuziva poate cauza usoare iritatii ale pielii si nu numai. Ca de fiecare data moderatia este importanta. 

Sursa foto
 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Substante toxice ascunse in alimente “sanatoase”

    In general, oamenii sunt prea putin interesati de continutul alimentelor, iar atunci cand ambalajele transmit mesaje de tipul “100 % natural” sau “bio”, au convingerea totala ca duc o viata sanatoasa.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Exfolierea delicata a pielii prin metode naturale

    Pielea noastra dispune de un mecanism natural de pastrare a acesteia intr-o maniera sanatoasa si proaspata. Insa, pentru a o mentine astfel, aceasta are nevoie de exfoliere, care constituie un pas important in ingrijirea aspectului si a sanatatii pielii.

  • Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

    Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?

  • Usturoiul si continutul bogat de germaniu si seleniu

    Beneficiile consumului de usturoi sunt atat de mari si miraculoase incat este intotdeauna nevoie sa nu uitam valorile sale curative si sa-l folosim cat mai des in alimentatie.