Usturoiul si continutul bogat de germaniu si seleniu

usturoi

 

Beneficiile consumului de usturoi sunt atat de mari si miraculoase incat este intotdeauna nevoie sa nu uitam valorile sale curative si sa-l folosim cat mai des in alimentatie.

 

Usturoiul are un efect puternic asupra sanatatii nostre actionand in principal ca un puternic dezinfectant, distruge chiar stafilococii, fapt demonstrat in laborator. Iar efectul impotriva arteriosclerozei este la fel de bine cunoscut.

 

Usturoiul actioneaza si impotriva cataractei si este de real ajutor in raceli. 100 ml suc de usturoi in 275 ml de apa reprezinta un remediu de mare ajutor in raceli, atat pentru copii cat si pentru adulti. Acest remediu poate fi considerat si un expectorant.

 

Usturoiul ajuta si in bolile de inima, care se pare ca sunt mult mai rare in zona mediteraneana unde se consuma destul de mult.

 

Este si o sursa importanta de germaniu, fiind benefic impotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, iar in acelasi timp este cu atat mai important cu cat nu multe fructe sau legume contin germaniu.

 

Seleniu este de asemenea continut de usturoi si se pare ca se gaseste in acest miracol al naturii in cea mai mare concentratie in raport cu alte fructe sau legume. Seleniu este benefic pentru functionarea normala a ficatului si pentru mentinerea sanatatii ochilor, pielii si parului.

 

sursa foto

Articole asemănătoare