Usturoiul si continutul bogat de germaniu si seleniu

usturoi

 

Beneficiile consumului de usturoi sunt atat de mari si miraculoase incat este intotdeauna nevoie sa nu uitam valorile sale curative si sa-l folosim cat mai des in alimentatie.

 

Usturoiul are un efect puternic asupra sanatatii nostre actionand in principal ca un puternic dezinfectant, distruge chiar stafilococii, fapt demonstrat in laborator. Iar efectul impotriva arteriosclerozei este la fel de bine cunoscut.

 

Usturoiul actioneaza si impotriva cataractei si este de real ajutor in raceli. 100 ml suc de usturoi in 275 ml de apa reprezinta un remediu de mare ajutor in raceli, atat pentru copii cat si pentru adulti. Acest remediu poate fi considerat si un expectorant.

 

Usturoiul ajuta si in bolile de inima, care se pare ca sunt mult mai rare in zona mediteraneana unde se consuma destul de mult.

 

Este si o sursa importanta de germaniu, fiind benefic impotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, iar in acelasi timp este cu atat mai important cu cat nu multe fructe sau legume contin germaniu.

 

Seleniu este de asemenea continut de usturoi si se pare ca se gaseste in acest miracol al naturii in cea mai mare concentratie in raport cu alte fructe sau legume. Seleniu este benefic pentru functionarea normala a ficatului si pentru mentinerea sanatatii ochilor, pielii si parului.

 

sursa foto

Articole asemănătoare

  • Importanta orezului in dieta

    Ati mancat astazi o portie de orez? Daca da, nici ca se putea face o alegere mai inspirata. Planta din familia gramineelor este cunoscuta pentru continutul bogat de carbohidrati, proteine si pentru spectrul sau larg de aminoacizi.

  • Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile

    Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.

  • Crema cu migdale si cafea

    Crema cu migdale si cafea este un deliciu aromat care va va incanta simturile de indata ce incepeti sa o preparati. Migdalele sunt cunoscute ca surse bogate in fibre si proteine, pe langa continutul acestora de vitamine si minerale esentiale.

  • Salata de fasole batuta cu maioneza

    Fasolea boabe fiarta are proprietati nutritive, care ne furnizeaza energie prin continutul sau de carbohidrati complecsi, proteine si fibre. In plus, fasolea are si un continut scazut de calorii, grasimi si sare, fiind potrivita in dietele vegetariene.

  • Sanatate cu antioxidanti naturali

    Antioxidantii naturali ajuta organismul in reducerea agresorilor toxici. Daca astazi organismul este supus tot mai mult factorilor toxici, antioxidantii sunt si ei la indemana pentru ca varietatea fructelor si legumelor cu continut bogat de antixiodanti este foarte mare.


Warning: fopen(cache/bb3d9e252ae65486f5050c2bac75646c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139