Salata de fasole batuta cu maioneza

 Fasolea boabe fiarta are proprietati nutritive care ne furnizeaza energie prin continutul sau de carbohidrati complecsi, proteine si fibre.

In plus, fasolea are si un continut scazut de calorii, grasimi si sare, fiind potrivita in dietele vegetariene.

Puteti sa incercati o reteta mai rar intalnita si anume: salata de fasole batuta cu maioneza.

Ingrediente necesare:

1 kg fasole boabe

1 ceapa medie

2 morcovi

1 radacina de pastarnac

1 radacina de patrunjel

1 jumatate de capatana de telina

1 ardei rosu

1 capatana medie de usturoi

maioneza


Mod de pregatire:

Fasolea boabe se spala si se pune la fiert.

Dupa ce a dat primul clocot, se ia de pe foc si i se scurge apa.

Apoi se toarna apa calduta peste aceasta, pentru a se putea curata de coji.

Dupa ce a fost curatata de coji, se pune iar in oala.

La aceasta se adauga ceapa, morcovii, radacinile de pastarnac si patrunjel, jumatatea de capatana de telina si ardeiul rosu.

Se lasa sa fiarba toate aceste ingrediente.

Cand este gata, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca.

Se prepara si maioneza separat.

Se curata si capatana de usturoi.

Toate ingredientele fierte se toaca impreuna cu usturoiul si albusul fiert de la ou.

Apoi amestecam pana se face o pasta.

La fasolea pasta se adauga sare si piper dupa gust.

Apoi se adauga maioneza.

 

 

Fasolea boabe poate fi considerata un substituent al carnii continand elemente hranitoare substantiale pentru alimentatia zilnica.

Este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si  calciu.

Contine carbohidrati complecsi care furnizeaza energie pentru muschi si creier. Avantajul este indicele glicemic foarte mic cu capacitatea de a oferi energie pe o perioada de timp foarte lunga din motivul ca se elibereaza foarte incet in sistemul circulator.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/f4856de8953f156788babc02bc6d866b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139