Sanatate cu antioxidanti naturali

Antioxidantii naturali ajuta organismul in reducerea agresorilor toxici. Daca astazi organismul este supus tot mai mult factorilor toxici, antioxidantii sunt si ei la indemana pentru ca varietatea fructelor si legumelor cu continut bogat de antixiodanti este foarte mare.

 

Dintre toate fructele si legumele cu potential ridicat antioxidant se remarca fructele de padure, dar si capsunele, strugurii rosii,  broccoli, rosiile si usturoiul.

 

capsune

 

 

Fructele de padure:  mure, afine, zmeura, fragi. Toate aceste fructe au continut bogat de vitamine, minerale.

 

Strugurii rosii  - contin resveratrol, puternica substanta antioxidanta. Bobitele de struguri sunt valoroase prin intreg continutul, de la pielita la samburi.

 

Rosiile -  contin licopen, colorant rosu. Se pot consuma proaspete, dar si in mancaruri gatite avand in vedere ca prin fierbere nu se distruge valoarea licopenului si uleiul chiar il potenteaza.

 

Broccoli  - ruda a conopidei, mai valoroasa, are un continut ridicat de vitamina C, calciu si betacaroten.

Contine sulforan, luptand cu unele din cele mai periculoase boli ale secolului.

 

Usturoiul -  cunoscut ca fiind esential in simpla prevenire a unei banale raceli, are valori multiple. Este un antibiotic natural si valoarea antioxidanta este remarcabila.

 

Foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu varza rosie si fructe de padure

    O bautura reconfortanta, sanatoasa, cu antioxidanti si multe vitamine.

  • Bautura energizanta cu ceai, seminte de chia si portocala rosie

    La prima vedere o combinatie indrazneata, insa in locul bauturilor energizante din comert putem sa alegem o varianta naturala, sanatoasa, cu antioxidanti, fibre si putine calorii.

  • Smoothie cu antioxidanti

    O reteta bogata in antioxidanti si cu un gust delicios. Recomandata mai ales daca am inceput sa facem sport sau ne dorim un plus de energie atunci cand temperatura de afara a inceput sa scada.

  • Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Salata verde, indiferent de tipul ei, contine numerosi nutrienti si vitamine, minerale, proteine si putine calorii, si in functie de gust veti gasi cu siguranta soiul preferat. Fie ca este vorba de salata verde clasica, cea mai intalnita la noi in tara, cunoscuta in strainatate sub numele de Butterhead, de varietatea foarte populara in alte tari numita Romaine, de Iceberg (folosita mai ales in mancarea fast-food datorita frunzelor crocante sau de mai putin intalnita Batavia, fiecare sortiment de salata verde ofera consumatorului o adevarata comoara nutritionala.

  • Castiga sanatate cu zeama de varza

    Frumusetea de a fi copilarit la tara se leaga uneori de lucrurile marunte, printre acestea numarandu-se si preparatele simple dar pline de gust ale bunicii.