Beneficiile uleiului de in

Uleiul de masline se bucura in ultima perioada de foarte multa atentie si notorietate, astfel incat uitam de cele mai multe ori ca exista si alte sortimente precum uleiul produs din in.

Din semintele de in se obtine acest ulei sanatos, care reprezinta totodata si o adevarata bogatie pentru orice bucatarie. Pe langa acest lucru, uleiul este o buna protectie pentru toate tipurile de lemn, pentru suprafete, mentinandu-le culoarea mai mult timp. Produsul extras din semintele inului este des intalnit si in cosmetica naturista, avand efecte miraculoase asupra sanatatii si a frumusetii. 

Uleiul din in reprezinta o alternativa foarte buna in locul celui de masline sau de floarea soarelui. Nu este indicat sa il incalzim sau sa-l prajim atunci cand il folosim in bucatarie, insa este delicios si recomandat in vederea prepararii salatelor, a gustarilor reci si a branzei de vaci.

Uleiul de in este bogat in acizi grasi Omega 3, astfel incat acest lucru reprezinta un mare avantaj pentru sanatatea organismului nostru: intarirea sistemului imunitar, echilibrarea valorilor de colesterol, protejarea impotriva starilor de depresie, a hiperactivitatii in perioada menopauzei sau impotriva efectelor  distructive asupra pielii sau a altor organe ale tratamentelor dure in vederea combaterii diverselor forme de cancer.

Uleiul din in are proprietati tamaduitoare si atunci cand ne confruntam cu o tuse careia nu-i gasim leacul sau cu raguseala suparatoare.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care sa incepi o cura cu seminte de in

    In semintele de in vom gasi antioxidanti, acizi grasi, fibre, vitamina B1, dar si magneziu, cupru, fosfor.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Avantajele folosirii uleiului de susan

    Din motive demne de inteles, uleiul de susan a ramas doar apanajul bucatariei traditionale asiatice. In ciuda acestui lucru, nici rafturile magazinelor din Romania nu duc lipsa de acest produs, cunoscut fiind ca reprezinta o caramida temeinica la baza stilului sanatos de viata.

  • Calitatile de baza ale uleiului de argan

    Arganul (Argania spinosa) este o specie relicta de arbore care creste mai ales in sud-estul Marocului, din samburii caruia se prepara unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.

  • Beneficiile uleiului de masline

    Homer numea aceasta locoare “aurul lichid”. Si pe buna dreptate pentru ca uleiul de masline este considerat un ajutor de incredere atat in mentinerea sanatatii cat si in cosmetica iar faptul ca si bebelusii pot consuma ulei de masline este o demostratie la cat de benefic este.