Cinci motive pentru care sa incepi o cura cu seminte de in

1. O excelenta sursa de acizi grasi omega 3 si fibre, semintele de in sunt recomandate in curele de slabire, si fie puteti lua cate o lingurita si apoi bea un pahar de apa, fie le puteti pune intr-un castronel de cereale integrale, intr-un iaurt sau o salata. Apelati la un nutritionist inainte de a incepe o cura de seminte de in pentru a afla de ce cantitate aveti nevoie, cat de des pe zi trebuie sa luati acest supliment, daca exista in cazul dumneavoastra contraindicatii (putin probabil daca nu depasiti cantitatea maxima recomandata). Mai mult, in semintele de in vom gasi antioxidanti, vitamina B1, dar si magneziu, cupru, fosfor. Se recomanda sa fie consumate in special sub forma de faina din seminte de in, pentru a facilita absorbtia substantelor nutritive de catre organism. Mai pot fi inmuiate in apa sau mai gasiti in magazinele naturiste seminte de in sparte sau ulei de in, ce poate fi adaugat in salate. La fel de usor pot fi adaugate in retete cu aluaturi, fara zahar sau indulcitori rafinati. 
 
2. Semintele de in combat constipatia, regleaza digestia (datorita volumului ridicat de fibre), ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, consumul de seminte de in s-a dovedit util pentru cei care sufera de sindromul de colon iritabil, o varianta naturista pentru atenuarea simptomelor, fara medicamente care pot avea in timp efecte adverse. Mai mult decat atat, consumul regulat previne unele forme de cancer, mentine un tranzit intestinal echilibrat, va ajuta sa digerati alimentele mai usor si mai repede.  
 
3. Dupa o perioada in care ati introdus acest supliment alimentar natural in dieta zilnica ar trebui sa vedeti efectele sale si asupra sistemului circulator si a inimii. Consumul de seminte de in protejeaza inima si o mentine mai puternica si mai tanara, imbunatateste circulatia si reduce colesterolul "rau", previne blocarea vaselor de sange, si totul pentru o portie mica, de doar 50 de grame de seminte de in in fiecare zi. Si cum veti gasi numeroase varietati si preparate in magazinele de profile este doar o chestiune de gust si de alegere pentru a profita de toate beneficiile acestui supliment. 
 
4. Surprinzator sau nu, le puteti folosi si in tratamente cosmetice naturiste. Doar trei linguri de faina din seminte de in, amestecata cu o cantitate egala de apa calda, si veti avea o masca pe care o aplicati pe ten, fiind foarte eficienta mai ales in cazul tenului gras, cu acnee. Dupa 20 de minute o indepartati cu apa calduta. Uleiul din seminte de in poate fi folosit ca balsam natural pentru par, fiind aplicat inaintea samponului, intins bine pe toate firele, si lasat sa actioneze cam un sfert de ora. 
 
5. Se recomanda sa luati in fiecare dimineata o lingurita de seminte de in cu putina apa, inainte de micul dejun, mai ales daca suferiti de insomnie cronica, oboseala si pentru a va ajuta sa rezistati mai usor stresului cotidian. Ajuta la revigorarea sistemului nervos, are un usor infect antiinflamator si poate sa ajute in reducerea intensitatii durerilor de cap. Chiar daca nu va rezolva imediat cauza temutelor migrene, in timp frecventa si mai ales puterea acestora ar trebui sa se diminueze.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    De padure sau de crescatorie, pline de savoare si cu un gust in care se intalnesc note diverse, de la cele de pamant si verdeata la cele acrisoare sau dulcegi, ciupercile sunt satioase, versatile, au relativ putine calorii si pot fi folosite pentru o gama larga de preparate.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mananci nuci pecan

    Mai putin cunoscute si apreciate decat nucile clasice, nucile pecan au inceput totusi in ultimii ani sa fie alese ca o gustare sanatoasa, gustoasa si plina de vitamine si nutrienti. Sunt mai dulci decat nucile cu care suntem obisnuiti, au un continut ridicat de grasimi benefice pentru organismul nostru, au un nivel ridicat de proteine, lipide si multi, foarte multi antioxidanti alaturi de vitamina E si A.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.


Warning: fopen(cache/8e5e23d89cc4fb95fb68debb4d9db878) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139