Beneficiile verdeturilor

Este sezonul verdeturilor si ar trebui sa profitam din plin de ele pentru a ne reface organismul. Pietele abunda de marar proaspat, patrunjel, stevie, urzici, loboda, ceapa verde, usturoi verde si asa mai departe. Sa vedem totusi, de ce sunt benefice verdeturile asupra organismului:

Ceapa Verde

Are, in general actiuni purificatoare si de regenerare asupra organismului nostru. Curele cu ceapa verde ne ajuta sa scapam de acnee si diverse exeme aparute dupa iarna sau odata cu expunerea la soare. Si persoanele care sufera de diverse forme de diabet ar trebui sa consume in mod constant ceapa verde deoarece ajuta la reglarea glicemiei. Un alt avantaj al acestui aliment minune este ca ajuta la reglarea ponderelor hormonale. Asadar daca aveti menstruatia dereglata sau dureroasa, consumati cu incredere ceapa varde in salate si mancaruri.

Mai multe putem afla accesand socialdiva.ro

Articole asemănătoare

  • Patru plante aromatice si beneficiile pentru sanatate

    Mararul poate fi utilizat in medicina alternativa (sau pur si simplu introducandu-l in retete) pentru a combate indigestia si constipatia, pentru a calma sistemul nervos central si a ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor si mai linistit, pentru un sistem imunitar mai puternic, dar si atunci cand ne dorim sa avem oase mai tinere si mai rezistente.

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • 5 gustari care iti ofera energie la inceputul zilei

    In fiecare dimineata alege la micul dejun alimente cu valoare nutritiva bogata si vei cunoaste pe propria piele multe dintre beneficiile acestora.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.