Brandusele Violet Queen

Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece. Sunt branduse relativ rezistente la boli si insecte (dar melcii pot reprezenta un pericol) si au nevoie de un sol fertil, bine prenat, cu multa lumina solara (dar se adapteaza si spatiilor cu mai multa umbra) unde se vor dezvolta relativ repede, mai ales daca sunt udate moderat, in special in perioada secetoasa. Sunt perfecte pentru spatii verzi, gradini, pentru a fi plantate pentru a delimita alei, in special pentru ca infloresc toamna, in septembrie-octombrie, cand gradina are prea putine plante in culori atat de vii, puternice, intense, si in acelasi timp potrivit toamnei. 
 
Florile relativ mari au petalele asezate vertical, in tonuri de mov, violet si purpuriu (mai rar) strabatute de dungi subtiri albe. La maturitate brandusele Violet Queen ating 30 de cm lungime, iar contrastul intre verdele tulpinii si frunzelor si florile delicate este principala calitate a varietatii. Se planteaza toamna, din septembrie pana in noiembrie, lasand 10-12 cm distanta intre bulbi, si vor inflori anul urmator.  

Foto: amazon.com

 


 

Articole asemănătoare

 • Tratamente naturiste cu tataneasa

  O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice

 • Magnolii Black Tulip

  O denumire inspirata pentru aceasta magnolie cu flori mari, in forma de cupe, de un violet inchis, catifelat, puternic, este o varietate care odata ajunsa la maturitate (cand arbustul va depasi cu usurinta 300 de cm inaltime, chiar mai mult daca are multa lumina si un sol bun) va domina categoric orice gradina, iar in perioada de inflorire este un adevarat spectacol de prospetime si culoare.

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Tratamente naturiste cu sapunarita

  Planta medicinala cu flori mari, de un roz palid spre violet sau chiar in nuante de crem si alb, sapunarita (Saponaria officinalis) mai este cunoscuta in popor si ca floarea calugarului, floarea de sapun, odogaciul sau sapunul popii.

 • Tratamente naturiste cu plamanarica

  O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.