Brandusele Violet Queen

Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece. Sunt branduse relativ rezistente la boli si insecte (dar melcii pot reprezenta un pericol) si au nevoie de un sol fertil, bine prenat, cu multa lumina solara (dar se adapteaza si spatiilor cu mai multa umbra) unde se vor dezvolta relativ repede, mai ales daca sunt udate moderat, in special in perioada secetoasa. Sunt perfecte pentru spatii verzi, gradini, pentru a fi plantate pentru a delimita alei, in special pentru ca infloresc toamna, in septembrie-octombrie, cand gradina are prea putine plante in culori atat de vii, puternice, intense, si in acelasi timp potrivit toamnei. 
 
Florile relativ mari au petalele asezate vertical, in tonuri de mov, violet si purpuriu (mai rar) strabatute de dungi subtiri albe. La maturitate brandusele Violet Queen ating 30 de cm lungime, iar contrastul intre verdele tulpinii si frunzelor si florile delicate este principala calitate a varietatii. Se planteaza toamna, din septembrie pana in noiembrie, lasand 10-12 cm distanta intre bulbi, si vor inflori anul urmator.  

Foto: amazon.com

 


 

Articole asemănătoare

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Trandafirul floribunda Amber Queen

  Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.