Brandusele Violet Queen

Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece. Sunt branduse relativ rezistente la boli si insecte (dar melcii pot reprezenta un pericol) si au nevoie de un sol fertil, bine prenat, cu multa lumina solara (dar se adapteaza si spatiilor cu mai multa umbra) unde se vor dezvolta relativ repede, mai ales daca sunt udate moderat, in special in perioada secetoasa. Sunt perfecte pentru spatii verzi, gradini, pentru a fi plantate pentru a delimita alei, in special pentru ca infloresc toamna, in septembrie-octombrie, cand gradina are prea putine plante in culori atat de vii, puternice, intense, si in acelasi timp potrivit toamnei. 
 
Florile relativ mari au petalele asezate vertical, in tonuri de mov, violet si purpuriu (mai rar) strabatute de dungi subtiri albe. La maturitate brandusele Violet Queen ating 30 de cm lungime, iar contrastul intre verdele tulpinii si frunzelor si florile delicate este principala calitate a varietatii. Se planteaza toamna, din septembrie pana in noiembrie, lasand 10-12 cm distanta intre bulbi, si vor inflori anul urmator.  

Foto: amazon.com

 


 

Articole asemănătoare

 • Tratamente naturiste cu sapunarita

  Planta medicinala cu flori mari, de un roz palid spre violet sau chiar in nuante de crem si alb, sapunarita (Saponaria officinalis) mai este cunoscuta in popor si ca floarea calugarului, floarea de sapun, odogaciul sau sapunul popii.

 • Tratamente naturiste cu plamanarica

  O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.

 • Hortensia Sundae Fraise

  . Este o hortensie rezistenta, cu numeroase inflorescente mari, in doua tonuri de culoare - roz si alb, adesea cu tente de violet - care se potriveste in orice ansamblu cromatic daca vrem un plus de vitalitate si buna dispozitie.

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.

 • Strugurii Souvenir

  Soi de vita de vie usor de recunoscut datorita formei specifice a boabelor de struguri, alungite si relativ tari la pipait, de un colorit intens, de un violet inchis, Souvenir este un strugure de masa timpuriu, foarte gustos si excelent ca desert sau gustare.