Cafeaua - sursa naturala de antioxidanti?

 "Un consum moderat de cafea poate fi benefic pentru sanatate", a declarat Roger Cook, Directorul Centrului de Informare pentru Stiinta Cafelei din Anglia (Coffee Science Information Centre).

Antioxidantii gasiti in cafea includ magneziu si acid chlorogenic.

Acidul chlorogenic face parte dintr-o familie de compusi organici naturali. Este un important biosintetic intermediar. Este unul dintre fenolii care se gasesc in cafea. Acest compus, cunoscut ca un antioxidant, incetineste eliberarea glucozei in sange dupa masa.

Acidul chlorogenic se formeaza din acidul caffeic si acidul quinic. Pana in prezent s-a demonstrat in vitro ca acidul chlorogenic si acidul caffeic sunt antioxidanti puternici ce ajuta si la reducerea riscului de a avea boli cardiovasculare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca intr-o ceasca de cafea se gasesc multi antioxidanti si boabele de cafea sunt o bogata sursa de acid chlorogenic.

Deoarece consumul de cafea este benefic pentru organism puteti avea o stare fizica si mentala mai buna cu fiecare inghititura de cafea pe care o luati, insa aveti grija sa evitati excesele.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu antioxidanti si vitamina C

    O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • De ce este bine sa bem ceai negru

    Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.


Warning: fopen(cache/10867c3edc5d9e2626a4c70b2614ec8c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139