Cafeaua - sursa naturala de antioxidanti?

 "Un consum moderat de cafea poate fi benefic pentru sanatate", a declarat Roger Cook, Directorul Centrului de Informare pentru Stiinta Cafelei din Anglia (Coffee Science Information Centre).

Antioxidantii gasiti in cafea includ magneziu si acid chlorogenic.

Acidul chlorogenic face parte dintr-o familie de compusi organici naturali. Este un important biosintetic intermediar. Este unul dintre fenolii care se gasesc in cafea. Acest compus, cunoscut ca un antioxidant, incetineste eliberarea glucozei in sange dupa masa.

Acidul chlorogenic se formeaza din acidul caffeic si acidul quinic. Pana in prezent s-a demonstrat in vitro ca acidul chlorogenic si acidul caffeic sunt antioxidanti puternici ce ajuta si la reducerea riscului de a avea boli cardiovasculare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca intr-o ceasca de cafea se gasesc multi antioxidanti si boabele de cafea sunt o bogata sursa de acid chlorogenic.

Deoarece consumul de cafea este benefic pentru organism puteti avea o stare fizica si mentala mai buna cu fiecare inghititura de cafea pe care o luati, insa aveti grija sa evitati excesele.

Articole asemănătoare

  • Patru beneficii ale uleiului de nuca

    Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, uleiul de nuca ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar.

  • Gradina de legume in luna noiembrie

    Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

  • Delicii de toamna. Compot de dovleac

    O bautura delicioasa si speciala pentru zilele reci de toamna este compotul cald de dovleac. Consumat in diverse moduri, datorita continutului mare de antioxidanti pe care il are, dovleacul contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.

  • Surse naturale de antioxidanti

    Tot mai multe persoane devin interesate de mancarurile care contin antioxidanti. Multi se intreaba totodata de ce ar trebui sa consumam alimente bogate in antioxidanti.

  • Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi si rosii

    Reteta de ciuperci la cuptor cu sos de usturoi si rosii este o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Ciupercile constituie o sursa bogata de vitamine si antioxidanti, fiind utilizate si in curele de slabire.