Caise cu rom

 Un desert colorat si aromat, pentru cei care adora fructele, este cel de caise cu rom.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

500 g caise

400 g zahar

1 lamaie

1/4 l rom


Modul de preparare:

Se spala caisele si se rup in doua.

Apoi se scot samburii.

Fructele se amesteca impreuna cu zaharul.

Se lasa sa stea acest amestec 24 de ore.

Apoi se adauga romul si zeama de lamaie.

Se pot servi imediat ori se pot pastra pentru mai tarziu intr-un borcan bine inchis.

De asemenea, caisele le puteti inlocui si cu alte fructe, cum ar fi piersicile, taiate in sferturi.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom, coniac si sirop de zahar

    Un cocktail puternic, plin de gusturi si arome, simplu de pregatit si perfect pentru o seara relaxanta.

  • Sarlota cu biscuiti si aroma de rom

    Un desert simplu degustat la o iesire cu prietenii poate fi sarlota cu biscuiti si aroma de rom. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

  • Crema de caise cu frisca

    Un desert rapid si cu un gust delicios este potrivit intotdeauna pentru a-i servi pe cei dragi, atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Astfel, va propunem sa preparati reteta de crema de caise cu frisca.

  • Tort delicios de alune cu nescafe

    Un tort simplu si delicios constituie un desert de care sa va bucurati alaturi de prieteni. Propunerea noastra este tortul de alune cu nescafe. Iata ce ingrediente sunt necesare:

  • Cornulete cu crema de nuci

    Pentru o gustare dulce la birou, puteti pregati cornulete cu crema de nuci. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aluat: