Caise cu rom

 Un desert colorat si aromat, pentru cei care adora fructele, este cel de caise cu rom.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

500 g caise

400 g zahar

1 lamaie

1/4 l rom


Modul de preparare:

Se spala caisele si se rup in doua.

Apoi se scot samburii.

Fructele se amesteca impreuna cu zaharul.

Se lasa sa stea acest amestec 24 de ore.

Apoi se adauga romul si zeama de lamaie.

Se pot servi imediat ori se pot pastra pentru mai tarziu intr-un borcan bine inchis.

De asemenea, caisele le puteti inlocui si cu alte fructe, cum ar fi piersicile, taiate in sferturi.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom si sampanie

    O varianta de Mojito plina de arome, gust si personalitate.

  • Cocktail cu rom brun si espresso

    Gustul intens de cafea si cel puternic de rom brun se intalnesc intr-un cocktail cu note exotice, tropicale, puternice.

  • Caisele Big Bomba

    Soi de caise cu fructe mari, ovale, cu pulpa elastica si gust foarte dulce, parfumate, Big Bomba este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de plantat si intretinut, una dintre cele mai bune optiuni pentru o gradina sau o livada.

  • Cocktail cu rom, coniac si sirop de zahar

    Un cocktail puternic, plin de gusturi si arome, simplu de pregatit si perfect pentru o seara relaxanta.

  • Sarlota cu biscuiti si aroma de rom

    Un desert simplu degustat la o iesire cu prietenii poate fi sarlota cu biscuiti si aroma de rom. Iata de ce ingrediente aveti nevoie: