Ceai de cuisoare cu scortisoara

O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu.

Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa.

Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.

 

Ingrediente:

3 cani apa plata
½ lingurita cuisoare intregi
½ lingurita pudra de scortisoara sau un baton scortisoara
1 varf de lingurita ghimbir pudra sau ghimbir ras
1-2 lingurite miere
(optional) 1 felie de portocala

Mod de preparare: zdrobiti cuisoarele in mojar (dar nu foarte fin) si puneti-le in toata cantitatea de apa fierbinte. Se adauga scortisoara (pudra sau baton), ghimbirul, mierea si totul se amesteca bine. Puneti si felia de portocala taiata in doua. Infuzia se lasa acoperita pentru cel putin 20 de minute, pana cand se raceste putin, iar aromele se completeaza si se dezvolta. Se strecoara si se bea intre mese, de 2-3 ore pe zi.

Foto: needpix.com


 

Articole asemănătoare

  • Milkshake cu unt de arahide si scortisoara

    Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.

  • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

    Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Ceai de anason cu menta si gheata pentru zilele toride

    Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta aromatica, erbacee, anuala, din familia Apiaceae care prefera clima calda. Pe teritoriul tarii noastre este intalnita si sub urmatoarele denumiri: anis, anos, badean, chimion de gradina, hanos, molotru sau onis.


Warning: fopen(cache/6871eb902e5b82cfa75c12397107775f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139