Ceai negru cu ghimbir si bourbon

Ingrediente:

2 litri ceai negru, rece, infuzat dupa gust
2 linguri zahar (sau mai mult pentru cei care vor o bautura dulce)
½ lingurita pudra de ghimbir
½ cana suc de lamaie
¾ cana bourbon sau whiskey
1-2 linguri lichior de lamaie sau portocale
cuburi de gheata
coaja de lamaie si portocala, taiata subtire, pentru servire
cateva frunze proaspete de menta

Mod de preparare: zaharul, ghimbirul, sucul de lamaie se amesteca bine cu o cana de apa fierbinte pana cand zaharul s-a dizolvat. Se toarna printr-o sita fina si se toarna in carafa de ceai. Se toarna lichiorul si bourbonul, se tine la rece pentru cel putin 60 de minute, dupa care se serveste cu frunze de menta tocate si coaja de lamaie sau portocala, proaspata, taiata subtire.

Foto: needpix.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Punci de iarna cu whiskey si ceai negru

    O bautura cu personalitate, in care whiskeyul preferat intalneste notele amarui ale unui ceai negru de calitate, cele proaspat-picante de ghuimbir si aroma de lamaie.

  • Smoothie cu fructe si ceai negru

    Un ceai negru este excelent in orice moment al zilei, iar in aceasta combinatie va sta la baza unui smoothie cu fructe, multe vitamine, si un plus de energie atat de necesar.

  • Cocktail cu bourbon si ceai negru

    O cana de ceai negru, indulcit sau nu, este o experienta plina de arome intense si ofera intregului corp un moment de relaxare. Dar intr-un cocktail alaturi de bourbon (sau whisky) ceaiul negru, preparat dupa gust, va capata note noi si surprinzatoare.

  • Vin alb cu ghimbir si ceai negru

    Cu o sticla de vin alb demisec sau chiar sec, o portie generoasa de ghimbir proaspat ras si o portie de ceai negru veti avea la sfarsit o bautura destul de usoara, cu gust complex si aromat, putin dulce, buna pentru o seara alaturi de prieteni.

  • Ceai negru cu mar si mirodenii

    Servit fierbinte, intr-o cana plina de arome si miresme, este bautura perfecta pentru iarna, maii ales cu prospetimea usor acida si acrisoara a feliilor de mar.