Ceaiul de ghimbir, bautura fierbinte pentru toamna rece


Cele mai fierbinti trenduri din aceasta toamna din domeniul bauturilor fara alcool le reprezinta cu siguranta ceaiurile: condimentate, cu lamaie sau cu diferite arome.
Ceaiul de ghimbir este condimentat insa atat de sanatos!

Are o aroma speciala, imbietoare, ne incalzeste, ne fereste de raceli si de starile de rau. Bineinteles ca cel mai intens si cel mai aromat este ceaiul preparat din planta proaspata. Aceasta se curata si se taie in felii subtiri. Se adauga intr-o cana cu apa fiarta 3 - 4 bucatele si se lasa maxim 10 minute. Cine doreste poate sa mai adauge suc de lamaie si miere.

In cazul in care nu aveti ghimbir in casa exista o alternativa: ceai de ghimbir din pliculete. Exista si producatori de ceaiuri care nu folosesc substante chimice pentru a da pliculetelor aroma, totul fiind bio si de cea mai buna calitate.


Sursa foto

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu bourbon, bere de ghimbir si menta

    O combinatie in care berea de ghimbir (preferata de multi, dar privita cu retinere de destui) dobandeste noi note si gusturi in amestecul cu bourbonul si prospetimea adusa de menta.

  • Suc de fructe cu mirodenii si bere de ghimbir

    Bautura perfecta pentru zilele de vara cand vreti sa va racoriti cu arome de fructe exotice dar ati dori si cateva note picante, de mirodenii din tari indepartate, eventual un gust putin iute. Inedit si original.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.