Ceaiul verde/negru imbuteliat, gustos dar cu putini nutrienti

Astazi cand oamenii sunt impinsi sa isi petreaca viata intr-un ritm mai alert ca niciodata, ragazul se castiga fara dubii prin sacrificii. Numai ca o buna parte dintre noi nu stim, sau mai grav, nu urmarim sa luam deciziile corecte in aceasta privinta.

Ceaiul imbuteliat de pe rafturile magazinelor s-a impus in ultima vreme ca o alternativa practica si rapida la bauturile cu efecte medicinale. Dincolo de gust, care  intr-adevar poate fi mai placut in cazul intai, se pune intrebarea daca ceaiul imbuteliat este superior si cand vine vorba de proprietati curative.

Cercetatorii au raportat in cadrul National Meeting of the American Chemical Society ca multe dintre sticlele de ceai verde/ negru comercializate aproape ca nu contin polifenoli, antioxidanti a caror principala actiune este prevenirea formarii radicalilor liberi. Unele branduri de pe piata americana ofera o cantitate atat de mica de polifenoli incat, pentru a echivala o cana de ceai verde/negru preparat in casa, cineva ar trebui sa consume 20 de sticle din comert. La acestea se mai adauga zaharul si alti aditivi nesanatosi, pe care industria alimentara ii intrebuiteaza in procente covarsitoare la scara mondiala.

Pentru imbunatatirea proprietatilor organoleptice, recomandam in cazul oricarui ceai facut in casa mierea naturala de albine. In lipsa acesteia, se poate folosi cu succes zaharul brun nerafinat. O noua stiinta se naste din biologia moleculara, revolutionand disciplina nutritiei umane.

Mijloacele nutrigenomicii permit cuantificarea efectelor unui singur nutrient cheie. Nutrigenomica confirma deosebirile specificate anterior cu privire la continutul de polifenoli, substante de care depinde fermitatea pielii, regenerearea celulelor si a tesuturilor din organismul uman.

Sursa foto

I. C.  

Articole asemănătoare

  • Cocktail fara alcool cu mango si ceai verde

    Aduse impreuna in acelasi pahar inalt, cu putina gheata, sucul de mango si ceaiul verde fara zahar se completeaza si se scot in evidenta reciproc neasteptat de bine. O bautura fara alcool pentru zilele in care avem nevoie de putina energie. Sau pentru o mica petrecere in timpul zilei, la serviciu.

  • Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Salata verde, indiferent de tipul ei, contine numerosi nutrienti si vitamine, minerale, proteine si putine calorii, si in functie de gust veti gasi cu siguranta soiul preferat. Fie ca este vorba de salata verde clasica, cea mai intalnita la noi in tara, cunoscuta in strainatate sub numele de Butterhead, de varietatea foarte populara in alte tari numita Romaine, de Iceberg (folosita mai ales in mancarea fast-food datorita frunzelor crocante sau de mai putin intalnita Batavia, fiecare sortiment de salata verde ofera consumatorului o adevarata comoara nutritionala.

  • Ceaiul Oolong, o bautura orientala gustoasa si sanatoasa

    Ceaiul Oolong este o bautura caracteristica Orientului Indepartat care se obtine din frunzele, mugurii si tulpinele de Camellia sinensis. Planta este aceeasi cu cea din care se prepara ceaiul negru si ceaiul verde.

  • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

    Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.

  • Sanatate si frumusete cu ceai negru

    Ceaiul negru, poate mai putin consumat in comparatie cu ceaiul verde, detine si acesta beneficii pentru sanatatea si frumusetea noastra. Studiile realizate atesta faptul ca ceaiul negru are proprietati in ceea ce priveste sanatatea inimii.