Chec cu anason

 Daca nu ati incercat pana acum checul cu anason, va propunem sa preparati aceasta reteta.

Condiment specific bucatariei egiptene, indiene ori indoneziene, anasonul este un condiment intrebuintat in Europa in compozitia preparatelor dulci.

Anasonul are un gust dulce si aromat si detine proprietati curative si calmante.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 pahar cu lapte

1 pahar cu zahar

1/2 pahar cu ulei

10 linguri cu faina

coaja rasa de lamaie

vanilie

rahat

anason

1/2 lingurita de bicarbonat

 

Modul de preparare:

Zaharul se amesteca cu laptele.

Se pune si uleiul.

Se mai adauga coaja rasa de lamaie si vanilia.

Se mai pun faina si bicarbonatul.

Se amesteca bine, pana se omogenizeaza totul.

Apoi, peste coca rezultata, potrivit de moale, se adauga anason pisat.

Se mai pune si rahat.

Apoi se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se da la cuptor.

Se lasa timp de 45 de minute, la foc iute.

Cand este gata, checul cu anason se serveste cald, alaturi de o cana de ceai aromat.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste cu anason stelat

    Folosit traditional in medicina chineza, anasonul stelat are efecte antibacteriene, antiinflamatorii si detoxifiante.

  • Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey

    Un amestec plin de arome exotice, perfect pentru iarna, in care veti intalni taria de whiskey sau bourbon, notele stranii de anason stelat si scortisoara, dulceata intensa a siropului de artar.

  • Springerle - cand biscuitii devin arta

    Biscuiti dulci, cu anason si transformati de bucatari priceputi in mici opere de arta

  • Chec aromat cu dovleac

    Pentru un desert delicios servit la birou, puteti pregati reteta de chec cu dovleac. Astfel va puteti delecta cu un chec cu o aroma speciala data de dovleac.

  • Orez cu anason si curry

    Cu un gust picant dat de curry si cu o aroma dulce data de anason, reteta de orez pe care vi-o propunem sa o preparati este una apetisanta.